Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

LEERLINGEN AAN DE WANDEL MET Walk with me!

- Basisschool 'De Kleine Prins' volop in actie tijdens de officiële kick-off van de Avondvierdaagse in Rotterdam -

9 juni 2009 - Tijdens de officiële kick-off van de Avondvierdaagse hebben gisteravond vijftig leerlingen van de Rotterdamse basisschool 'De Kleine Prins' persoonlijk kennisgemaakt met Walk with me! Breng beweging in je leven. Het nieuwste spel voor de Nintendo DS maakt gebruikers bewust van hun dagelijkse activiteit en motiveert om te gaan bewegen. Tijdens de eerste avond gingen de groepen 6, 7 en 8 van de locatie 'Prinsenland' en 'Lage Land' de strijd met elkaar aan om zo uit te vinden wie zich de actiefste klas van de school mag noemen.

Aangemoedigd door hun ouders, mede-leerlingen, het Nederlandse popidool Ali B. en voetbalvirtuoos Touzani deden meer dan 400 leerlingen mee aan de kick-off. Tijdens de wandeling hadden de vijftig kinderen, verdeeld over twee groepen, een Walk with me! Activiteitenmeter op zak. Door het dragen van deze meter kunnen de activiteiten van de gebruiker de hele dag worden bijgehouden. Dit begint met een standaard doel van 3.000 stappen per dag, maar dit aantal stappen kan worden veranderd om aan te sluiten bij het niveau van de gebruiker.

Het was een spannende strijd, maar uiteindelijk bleek locatie 'Prinsenland' tijdens de afstand van ongeveer vijf kilometer net iets actiever dan hun wandelconcurrenten van 'Lage Land'. Tijdens de eerste dag van de Avondvierdaagse hebben de Activiteitenmeters alle stappen en bewegingen van de deelnemers nauwkeurig bijgehouden en werd bij de vijftig leerlingen een gemiddelde activiteit van 11.000 stappen vastgesteld. Met een aanbevolen hoeveelheid van 3.000 stappen zijn de kinderen tijdens de eerste dag van de Avondvierdaagse dus zeer actief bezig geweest.

De kinderen van De Kleine Prins zijn allemaal zo'n anderhalf uur constant flink intensief bezig geweest. Op basis van het tijdstip, de duur én de intensiteit van de wandeling is de vergelijking met paarden in de avond snel gemaakt! Het spel Walk with me! maakt iedere dag een dergelijke een vergelijking met een dier.

Walk with me! Breng beweging in je leven
Een goede en actieve looproutine wordt beschouwd als een belangrijk onderdeel van een evenwichtige en gezonde levensstijl. Nintendo's Walk with me! kan gebruikers helpen zich een persoonlijke loopgewoonte eigen te maken en om de gemaakte stappen te vergelijken met die van vrienden, familie en zelfs huisdieren! Daarnaast is het ook mogelijk resultaten te vergelijken met die van andere gebruikers over de hele wereld door middel van een internetverbinding.

Deze nieuwe software is speciaal ontwikkeld voor de Nintendo DS en wordt geleverd met twee speciaal ontworpen Activiteitenmeters. Deze meters registreren van minuut tot minuut alle activiteit. De Activiteitenmeter is zo klein dat hij gemakkelijk kan worden meegenomen in tas of zak. Alle gegevens over de activiteit kunnen gemakkelijk naar de Nintendo DS worden verstuurd om zo de vorderingen op langere termijn bij te houden. Wijs met de Activiteitenmeter naar de Nintendo DS, alsof het een afstandsbediening is, en met een enkele druk op de knop worden de gegevens naar de Nintendo DS gestuurd. Het is mogelijk om gegevens van wel vier gebruikers bij te houden en te vergelijken. Zo kunnen gezinsleden en vrienden hun niveau en prestaties vergelijken.

Walk with me! Breng beweging in je leven is sinds afgelopen vrijdag in de winkels te verkrijgen.