Fotoalbumleverancier Albelli kiest voor E-Village


ZEIST, 20090609 -- Albelli, leverancier van fotoboeken, kalenders- en agenda's heeft gekozen voor de Event Driven Marketing applicatie Clang van E-Village uit Zeist om hoogwaardige individuele klantrelaties op te bouwen en te onderhouden.

Albelli, een onderdeel van Albumprinter BV, is de grootste Europese leverancier van gepersonaliseerde fotoboeken, kalenders en agenda's en actief in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, UK en de Verenigde Staten. Het bedrijf beschikt over een eigen faciliteit in Nederland waar de productie plaatsvindt voor de gehele Europese markt.

Functionaliteit
Jacques Geijsen, Manager CRM van Albelli: "In vergelijking met andere aanbieders weet Clang de standaard CRM processen op een visueel logische en prettige manier weer te geven. Ook de functionaliteit van online formulieren en hoe deze is geïntegreerd met de Clang database is een verademing om mee te werken vergeleken met andere oplossingen. In de eerste weken van onze samenwerking heeft E-Village als team al snel laten zien dat ze efficiënt kunnen schakelen om aan onze specifieke wensen te kunnen voldoen", aldus Geijsen. Door de functionaliteit van Clang kan Albelli de concurrentie een stap voor blijven. Clang ondersteunt organisaties met het online bereiken van hun doelgroepen. Dat gebeurt door het converteren en verrijken van klantgegevens en het creëren van merkentrouw. In resultaatgedreven marketingcampagnes combineert Clang zoekmachinemarketing, analytics, e-mail, affliate en socialmarketing tot een succesformule.

Robert Rebergen van E-Village voegt daar aan toe: "Dat Albelli kiest voor Clang bevestigt dat zij de verandering in de communicatie met de klant begrijpen. Zij kiezen ervoor om de klant centraal te stellen en willen er voor zorgen dat de klant op het juiste moment de juiste boodschap ontvangt. Albelli is dus een E-Commerce partij die maximaal rendement weet te halen uit de klantdialoog."

Albums, agenda's of kalender maken via internet
De consument upload zijn foto's naar Albelli, kiest een lay-out van zijn of haar keuze, en verkrijgt na het eventueel aanleveren van bijbehorende teksten een overzichtelijke preview van het album te zien. Op die manier maken gebruikers vanaf hun PC een gepersonaliseerd fotoboek, kalender of agenda. Na een goedkeuring van de preview en het plaatsen van de bestelling stuurt Albelli binnen circa zeven dagen een gedrukt en gebonden fotoboek, agenda of kalender op.

Over E-Village en Clang
Clang is een webbased marketingapplicatie (Software as a Service) en is ontwikkeld met de uitdagingen van de marketeer van tegenwoordig in het achterhoofd. Clang brengt organisaties meer klantinzicht, wat hem in staat stelt via diverse digitale kanalen, in theorie tot op 1-op-1 niveau, zeer gericht te communiceren. Dat inzicht -ook in volledig dynamische nieuwsbrieven- wordt onder andere verkregen door het `taggen' van e-mailings, content en personen en door inzichtelijk te maken wie er waar klikt.

E-Village ontwikkelt en levert on-demand marketing applicaties die marketeers in staat stellen meer klantinzicht en klantkennis te vergaren teneinde eCRM- en (online) marketingactiviteiten te optimaliseren. E-Village maakt zich sterk om op het juiste moment aan de juiste persoon en via het meest geschikte kanaal de juiste boodschap (content) te verzenden. Daarmee is E-Village een waardevolle partner voor het kostenefficiënt verhogen van klantloyaliteit en omzetkansen.





Ingezonden persbericht