Politie Utrecht

Kom bij de politie

Persberichten Rijn & Venen, 09.20 uur

Utrecht, 09-06-2009

Rijbewijzen kwijt

WOERDEN Agenten hielden in de nacht van maandag 8 op dinsdag 9 juni twee automobilisten aan omdat zij te veel alcohol op had.

Agenten controleerden rond 00.30 uur een 18-jarige automobilist uit Nieuwersluis op de Straatweg in Breukelen. Bij de blaastest blies hij een A (alert), wat inhoudt dat hij hoogstwaarschijnlijk te veel gedronken had. De man werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Bij de ademanalyse blies hij 390 ug/l, meer dan vier keer het maximum van 88 ug/l voor een beginnend bestuurder. De verdachte was in maart ook al aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Rond 02.05 uur controleerden agenten een 33-jarige automobilist uit Utrecht op de Utrechtsestraatweg in Woerden. Hij bleek een behoorlijke slok te veel op te hebben en zij hielden hem aan. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de Utrechter 705 ug/l, meer dan drie keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Stomdronken automobilist

BREUKELEN Een automobilist werd op maandagavond 8 juni aangehouden omdat hij stomdronken achter het stuur zat.

Rond 19.05 uur zag een getuige dat een man op de Stationsweg meerdere malen zijn auto moest starten en af liet slaan. Vervolgens zag hij dat hij de man aan de versnellingspook zat te trekken, achteruit het fietspad opreed en daarbij een verkeerspaal raakte (zonder schade). Weer sloeg de motor af. De man startte nogmaals en reed weg. Hij nam een rotonde tweemaal en belandde vervolgens op het fietspad. Gezien de rijstijl van de automobilist had de getuige toch zwaar het vermoeden dat hij stomdronken was. De getuige belde de politie.

Agenten gingen ter plaatse en zagen de automobilist, een 35-jarige Pool, op de Provinciale weg N401 rijden. Zij controleerden hem en hij bleek inderdaad een stevige hoeveelheid alcohol achter zijn kiezen te hebben. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 1175 ug/l, meer dan vijf keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij moest zijn rijbewijs op het politiebureau achterlaten.