Imtech NV

Published: 07:30 09.06.2009 GMT+2 /Source: Imtech N.V. /AEX: IMUN /ISIN: NL0006055329

Imtech: tweede omvangrijke order voor technologie op Duitse luchthaven Berlin Brandenburg International

Gouda - Imtech (technische dienstverlening in Europa) maakt bekend dat het voor tientallen miljoenen euro opdracht heeft gekregen voor een groot deel van de elektrotechnische oplossingen op de Duitse luchthaven Berlin Brandenburg International (Flughafen Berlin Brandenburg International). Dit is de tweede omvangrijke opdracht van Imtech op deze luchthaven. Eerder kondigde Imtech al aan dat het voor tientallen miljoenen euro's opdracht had gekregen voor alle energieoplossingen, de verwarming, koeling en brandbeveiliging, waaronder een innovatief warmte-terugwinsysteem dat 70% van alle gegenereerde warmte in de terminal opnieuw gebruikt. Imtech is nog in onderhandeling over overige technische oplossingen op de luchthaven.

René van der Bruggen, CEO van Imtech: 'In korte tijd hebben we in Duitsland drie grote orders weten te verwerven. Niet alleen deze twee grote opdrachten op de luchthaven Berlin Brandenburg International, maar ook de 'groene revitalisering' van het hoofdkantoor van de Deutsche Bank in Frankfurt. Dit vormt het bewijs dat we dankzij ons unieke portfolio (totale technische oplossingen door de combinatie van elektrotechniek, ICT en werktuigbouw) en schaalgrootte in staat zijn ook in slechte economische omstandigheden onze positie te handhaven of zelfs te versterken. Mede op basis van dit soort opdrachten handhaaft Imtech - zoals bekend - zijn verwachting voor verdere groei in 2009.'

Hightech Imtech-oplossingen
De luchthaven Berlin Brandenburg International vormt de uitbreiding en upgrading van het bestaande vliegveld Berlin-Schönefeld en wordt op termijn, na Frankfurt en München, de derde luchthaven van Duitsland. De initiële capaciteit bedraagt circa 20 tot 25 miljoen reizigers per jaar en de maximale capaciteit is vastgesteld op circa 45 miljoen reizigers per jaar. De centrale passagiersterminal, met een eigen treinstation en duizenden parkeerplaatsen telt een oppervlakte van 280.000 m', is 220 meter diep, 180 meter lang en 32 meter hoog. Op dit gebouw is een 720 meter lange pier aangesloten met directe toegang tot tientallen 'gates' voor de vliegtuigen. Imtech verzorgt als tweede opdracht binnen dit omvangrijke project de volledige hoog- en middenspanning en alle hieraan gerelateerde elektrotechnische oplossingen. Hierbij worden innovatieve technische oplossingen gebruikt voor elektrotechnische schakelstations in netwerken, noodverlichting en bliksemafleiding.

Sterke positie op Duitse luchthavens
Imtech beschikt over een sterke positie op de markt van Duitse luchthavens. De laatste jaren heeft Imtech op succesvolle wijze de technologie uitgevoerd in de nieuwe terminals van de luchthavens in Berlin-Tegel, Düsseldorf, München en de nieuwbouw die de Terminals 1 en 2 van Frankfurt International Airport met elkaar verbindt. Mede op basis van al deze specifieke know-how, ervaring en referenties is Imtech geselecteerd als technologiepartner voor de luchthaven Berlin Brandenburg International.

0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0

Meer informatie
Media:
Analisten & beleggers:
Pieter Koenders
Manager Corporate Communications
T: +31 (0)6 5574 6585
E: pieter.koenders@imtech.eu
www.imtech.eu

Jeroen Leenaers
Manager Investor Relations
T: +31 (0)182 543 504
E: jeroen.leenaers@imtech.eu
www.imtech.eu
Profiel Imtech
Imtech N.V. is een Europese technische dienstverlener op het gebied van elektrotechniek, ICT en werktuigbouw. Met meer dan 22.500 medewerkers realiseert Imtech opbrengsten van circa 3,8 miljard euro op jaarbasis. Imtech heeft sterke posities in de markten buildings, industry en infra/traffic in de Benelux, Duitsland, Oost-Europa, Scandinavië, de UK, Ierland en Spanje en in de mondiale maritieme markt. In totaal bedient Imtech 19.500 klanten. Imtech biedt toegevoegde waarde in de vorm van integrale en multidisciplinaire totaaloplossingen die leiden tot betere bedrijfsprocessen en meer rendement voor opdrachtgevers én van de klanten die zij op hun beurt bedienen. Imtech biedt ook oplossingen die bijdragen aan een duurzame samenleving, bijvoorbeeld op het gebied van energie, milieu, water en mobiliteit. De aandelen Imtech zijn genoteerd op de effectenbeurs van Euronext, waar Imtech is opgenomen in de Midkap Index. Het aandeel Imtech is tevens opgenomen in de Dow Jones STOXX 600 index.