Gemeente Utrecht

Op dit persbericht rust een embargo tot dinsdag 9 juni 2009 om 21.00 uur.

In verband met het verrassingselement van deze gebeurtenis vragen wij u het embargo te respecteren.

Zilveren Stadsmedaille voor prof.dr. P. Verweel

Prof. P. Verweel (57) ontvangt de Zilveren Stadsmedaille voor zijn buitengewone verdiensten op het terrein van sport en wetenschappelijk sportonderzoek, ter gelegenheid van zijn afscheid als voorzitter van de Vereniging Sport Utrecht (VSU). Hij ontvangt de onderscheiding uit handen van de loco-burgemeester van Utrecht, drs. H.H. Janssen, op dinsdag 9 juni.

Prof. dr. P. Verweel is hoogleraar, onderzoeker en directeur Onderwijs van de Utrechtse School voor Bestuurs- en Organisatiewetenschap van de Universiteit Utrecht. Hij wordt beschouwd als pionier op het gebied van wetenschappelijk sportonderzoek en is een begenadigd docent die in hoge mate tot het versterken van de band tussen wetenschap en samenleving heeft bijgedragen. Onder zijn verantwoordelijkheid is de masteropleiding Sportbeleid en Sportmanagement gerealiseerd. Ook heeft hij een grote staat van dienst opgebouwd in het onderzoek naar multiculturaliteit in de sport. Daarnaast is de heer Verweel al vele jaren actief op bestuurlijk terrein. Zo is hij o.a. voorzitter van de Vereniging Sport Utrecht (VSU), die onder zijn bezielende leiding de afgelopen jaren belangrijke initiatieven heeft genomen. Inmiddels is de VSU gezichtsbepalend geworden voor de top- en breedtesport in de regio Utrecht.

De Zilveren Stadsmedaille wordt uitgereikt ter gelegenheid van zijn afscheid als voorzitter van de VSU, op dinsdag 9 juni 2009 om 21.00 uur in de kantine van sportvereniging DESTO, waar Verweel in het verleden als bestuurslid en voetbalcoach actief is geweest.

In de Zilveren Stadsmedaille is de volgende inscriptie opgenomen:

'Paul Verweel
Topbestuurder
Voor sport op elk niveau'




Gemeente Utrecht