Ingezonden persbericht


2 vriendinnen lanceren Europese
bio-webwinkel met natuurlijke producten
voor meer 'AmanVida' (=sereen leven)

ANTWERPEN 9 juni ­ Uit de zoektocht naar een meer gezonde en serene levenswijze, openden de Vlaamse Chantal Voets en de Nederlandse Karin Schwithal, die vriendinnen zijn sinds hun prille jeugd, de virtuele deuren van hun AmanVida webshop. Wereldwijd selecteren ze uitzonderlijke bio-producten die bijdragen tot gezonder leven, met respect voor de producent en voor de natuur. Dat resulteerde in een mooie, gebruiksvriendelijke internetwinkel. Een uniek concept in Europa.

AmanVida, wat 'sereen leven' betekent, biedt bio-voeding, natuurlijke lichaamsverzorgingsproducten en decoratieve cosmetica, eco-materialen en plantaardige schoonmaakproducten,... Met aandacht voor bio, fair trade, ethiek, duurzaam, zuiver en planeet-vriendelijk. De ondernemende vriendinnen zeggen resoluut 'neen' tegen hongerlonen, kinderarbeid, chemische en twijfelachtige ingrediënten.

Chantal Voets: "Consumentisme en mega-aanbod beletten ons vaak om gezond en sereen te leven. Er spelen andere belangen dan gezondheid en respect voor de natuur. Met AmanVida willen we daarin een duidelijke bio-grens trekken. Wat bij AmanVida wordt aangeboden, kan je vertrouwen. De lat ligt hoog."

Karin Schwithal: "Onze merken zijn ecologische baanbrekers. Neem bijvoorbeeld de natuurlijke fair trade zepen van Dr. Bronner. Nieuw in Europa. Marktleider in de VS en Japan. Je poetst er je tanden mee, je doucht, je wast je auto, je vloer én je hond ermee. Eminem, Drew Barrymore, Bobbi Brown en Sandra Bullock zweren erbij."

Op de website staat een klare productuitleg en ingrediëntenlijst. Afhankelijk van waar je woont, zie je meteen de verzendingskosten. Eerlijk en duidelijk, net zoals de producten zelf. De getuigenissen van klanten zullen nieuwe kopers overtuigen van de levensmissie van de twee vriendinnen.

Chantal Voets: "Uit het Amanprana-gamma bieden wij o.a. Extra Virgin Kokos-, olijf- en rode palmolie aan. En ook de Okinawa Omega-3,6,7,9 oliën. Een absolute primeur is de eerste 100% eetbare lichaamsolie ter wereld van Amanprana onder het motto: "wat je niet eten kan, doe je niet op je huid". Spraakmakend in een wereld waar cosmetica wordt beheerd door chemie en farmaceutica."

Karin Schwithal: "We hebben nog bio-toppers van formaat. Het fantastisch uitgebreide gamma van GreenPeople. Van zonnecrème tot cellulitisgel. Maar ook de natuurlijke make-up van Couleur Caramel en de remedies van Neal's Yard. Kortom, een 20-tal merken waarvan ook Weleda bekend is. We breiden gestadig uit: bio-kaarsen, bio-katoenen kleding, tafel- en bedlinnen. Ook tal van exclusieve geschenkideeën. Regelmatig komen kijken dus."

Webshop, persinfo en foto:

http://www.amanvida.eu

Tel 00 32 (0)3 651 28 61

Karin Schwithal karin@amanvida.eu, 00 32 (0)479 80 71 72

Chantal Voets chantal@amanvida.eu, 00 32 (0)3 650 29 16