Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam



---

Opening Juni Kunstmaand trekt meer dan 5500 bezoekers!

9 juni 2009

Het grote openingsevenement van de Juni Kunstmaand `Party in the Park' trok afgelopen zaterdag meer dan 5500 bezoekers naar het Rembrandtpark.

Het was de eerste keer dat het jaarlijkse evenement Juni Kunstmaand in stadsdeel De Baarsjes geopend werd met een dergelijk groot festival.

Na de officiële opening door Ab Cherribi en Paulus de Wilt, portefeuillehouders Kunst van De Baarsjes en Slotervaart, was er van alles te doen en te beleven. Overdag was er een groot kinderprogramma met straattheater, dansacts en workshops voor kinderen. Ook het Panna Knock-out toernooi van Sportbuurtwerk was een groot succes voor veel jongens en meisjes die daar hun voetbaldiploma behaalden.

Voor volwassenen was er overdag ook genoeg te doen, een Craftymarkt waar kleine kunstwerken te koop werden aangeboden, verschillende optredens en dansshows van artiesten uit het stadsdeel en gezellige eetgelegenheden waar verschillende multi- culturele hapjes te verkrijgen waren.

A Tribute to Bob Marley, ex-Idol Eshan Naseri, de brassband Harvey Lewis en The Opposites, vulden het avondprogramma.

Ab Cherribi: "Door het diverse programma van `Party in the Park' en het mooie weer was het een geslaagd feest voor jong en oud. Ik ben blij dat de culturele schatkamer van De Baarsjes, op deze manier onder de aandacht is gebracht. De professionaliteit, de gezellige sfeer en de vele acts hebben indruk op me gemaakt en beloven veel goeds voor de rest van de Kunstmaand!"

`Party in the Park' benadrukte de opening van alweer de achtste editie van de Juni Kunstmaand in stadsdeel De Baarsjes. Gedurende de gehele maand juni zijn er overal in De Baarsjes culturele activiteiten.

Wil je weten wat de Juni Kunstmaand nog meer te bieden heeft?

Ga dan naar www.junikunstmaand.nl

Wil je een impressie van `Party in the Park'?

Bekijk dan hier het filmpje. Of bekijk hier de foto's.

Collage van afbeeldingen van Party in the Park. Foto's: Michael Elbers

Zie ook

De foto's van Party in the Park

---