Gemeente Middelburg

Feestelijke opening Porthos

Woensdag 10 juni wordt Porthos, het loket voor welzijn, zorg en opgroeien, officieel geopend. Om 16.00 uur start het open huis en is iedereen van harte welkom! Maak onder het genot van een kopje koffie, thee of limonade kennis met Porthos en haar medewerkers. Daarnaast is er een onderhoudend programma samengesteld met vermaak voor jong en oud.

Het Porthosgebouw aan de Sint Sebastiaanstraat 12 heeft een gecombineerd loket van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG).
De samenwerkende organisaties in het Porthosloket zijn Maatschappelijk Werk Walcheren (MWW), Stichting Welzijn Middelburg (SWM), Jeugdgezondheidszorg (nul tot en met achttien jaar Zorgstroom/GGD Zeeland), MEE Zeeland, Indigo en Bureau Jeugdzorg. Zij werken efficiënt samen zodat de klant snel wordt geholpen aan advies, ondersteuning en lichte hulp. Het loket biedt daarnaast toegang tot tal van dienstverlenende organisaties. Porthos is sinds 1 december 2008 aan het proefdraaien.

Gratis en zonder afspraak naar loket

In Porthos kan elke Middelburger, tijdens kantooruren, gratis en zonder afspraak terecht voor vragen en informatie. Bijvoorbeeld over opgroeiende kinderen, het organiseren van een buurtfeest, hulp bij financiële problemen, het aanvragen van een voorziening zoals een traplift of hulp bij het aanpakken van een lastige situatie. Gegevens worden vertrouwelijk behandeld. Zo bestaat onder meer de mogelijkheid om in een aparte spreekkamer de vraag of het probleem te bespreken.

Met de opening van het Porthosgebouw worden tegelijkertijd de daarin gevestigde hoofdkantoren van MWW en SWM officieel geopend. Het loket van Porthos

Gemeente Middelburg | Kanaalweg 3 | 4337 PA Middelburg | 0118 675000 | routebeschrijving | openingstijden | info@middelburg.nl