Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Tante Kwebbel helpt in Kralingen-Crooswijk

Heeft u een klusje te doen? Dan kunt u Tante Kwebbel inschakelen. Via deze organisatie steunen buren elkaar. Eén telefoontje is voldoende om iemand te zoeken die bereid is zonder enige verplichting een handje te helpen.

Tante Kwebbel is eind 2007 gestart als proefproject in Kralingen-Crooswijk. Onder het motto Beter een goede buur dan een verre vriend is het project opgezet. Het gaat om kleine dingen die buren voor elkaar kunnen doen, zoals planten water geven, een boodschapje doen, helpen bij het invullen van een formulier, met de hond uit, of met iemand meerijden naar het ziekenhuis.

Deelnemers

Het project is zeer succesvol: inmiddels telt Tante Kwebbel 550 deelnemers, die geregeld een beroep op haar doen of een helpende hand bieden. De buurthulp werft ook actief. Onlangs hebben we scholieren en studenten ingeschakeld om buren voor Tante Kwebbel te winnen. Dat heeft weer veel nieuwe deelnemers opgeleverd, zegt Noor Bertens van de buurthulporganisatie.

Een telefoonsysteem zorgt voor koppeling tussen vraag en aanbod. Sinds kort is Tante Kwebbel ook persoonlijk aan het bemiddelen. Noor Bertens: Als mensen bellen krijgen ze iemand van de Tante Kwebbel-helpdesk aan de telefoon. Via de telefoon, sms of e-mail worden buurtbewoners door de helpdesk aan elkaar gekoppeld.

Meer informatie over Tante Kwebbel is te vinden op www.tantekwebbel.nl of via (010) 750 41 41.