Provincie Overijssel

Nominatie Twente als meest duurzame toeristische bestemming

Nominatie Twente Eden Award

Twente is deze week genomineerd voor de Eden-Award. Deze Award is een Europese prijs die in Nederland dit jaar voor het eerst wordt uitgereikt en stimuleert de duurzame ontwikkeling van toerisme.

Dit jaar is het thema 'Duurzame ontwikkeling van toerisme in en rond natuurgebieden'. Duurzame ontwikkeling biedt kansen voor economische groei met respect voor natuur, cultuur bezoekers en bewoners: people, planet, profit.
Het Ministerie van EZ is verantwoordelijk voor de organisatie, waarbij VVV-Nederland de daadwerkelijke organisatie voor haar rekening neemt.

Mede onder stimulans van de provincie Overijssel hebben zich uit onze provincie 2 kwaliteitsvolle initiatieven aangemeld voor deze prijs, nl. Kop van Overijssel (Ottervloot ca.) en Twente. De inzending uit Twente behoort tot de 3 genomineerden, waaruit op 16 juni de winnaar naar voren komt. De concurrentie voor Twente bestaat uit inzendingen uit Zuid Limburg en Ameland.

De winnaar van de Eden-Award wordt op 16 juni 2009 (14.30 uur, Burgers Zoo in Arnhem) door staatssecretaris Heemskerk bekend gemaakt.