Gemeente Haaksbergen


Nieuwe folder 'Uitkomen met inkomen'
10-06-2009 Nieuwe folder 'Uitkomen met inkomen' Voor mensen die moeite hebben om de eindjes aan elkaar vast te knopen heeft de gemeente een nieuwe folder ontwikkeld: Uitkomen met inkomen. Er staat in wat gezinnen of alleenstaanden die het financieel (even) wat minder hebben kunnen doen om toch rond te komen en prettig te blijven leven. Mensen met een laag inkomen die bij de gemeente geregistreerd zijn hebben inmiddels een exemplaar van de folder thuis gestuurd gekregen. Voor andere belangstellenden is de folder af te halen in het gemeentehuis.

In deze tijd met economische tegenwind zijn er meer mensen die het financieel moeilijk hebben. Het is de taak van de gemeente om degenen die het lastig hebben te steunen. Inwoners met een laag inkomen kunnen dikwijls een beroep doen op diverse regelingen, waarbij de gemeente bijdraagt aan de kosten. In de nieuwe folder worden de regelingen en mogelijkheden nog eens onder de aandacht gebracht.

De regelingen zijn bedoeld voor inwoners die zelf de kosten van bijvoorbeeld een lidmaatschap van een vereniging, schoolreisje of krantenabonnement niet kunnen dragen. Door financiële steun hierbij komen ze niet buiten de maatschappij te staan. Ook informeert de folder over de vergoeding van noodzakelijke medische kosten, een goedkope zorgverzekering, kwijtschelden van belastingen en gemeentelijke bijstand. Omdat het de bedoeling is, dat mensen zich op termijn weer financieel kunnen redden is tevens informatie opgenomen over bijvoorbeeld schuldhulpverlening of budgetteren. Tal van mogelijkheden om beter rond te komen staan weergegeven in de folder die in het gemeentehuis af te halen is, maar ook in diverse openbare locaties zoals 't Iemenschoer en de bibliotheek. Bij de gemeente kunnen de medewerkers van de publieksbalie eventueel nadere uitleg geven.

Han Noordink, wethouder Sociale Zaken, is blij met het nieuwe voorlichtingsmateriaal. "Als gemeente hebben wij de taak om mensen te helpen die het moeilijk hebben. Zeker in deze tijd met economische tegenwind kunnen veel mensen wel wat ruggensteun gebruiken. Zo kunnen zij toch mee blijven doen aan het maatschappelijk leven. Ik hoop, dat de folder gezinnen op gedachten kan brengen voor mogelijkheden."

Lees hier de folder Uitkomen met inkomen (pdf | 566kB)