Stadsdeel Amsterdam Zuidoost



---

Wi-am Designs wint MAF Fashion Battle in Zuidoost

10 juni 2009

Zaterdag 6 juni 2009 vond de vierde MAF Fashion Battle plaats in No LIMIT Zuidoost. Hierbij presenteerden 5 modeontwerpers hun collectie met ruim 50 streetmodels en 30 producenten uit Amsterdam Zuidoost. Ontwerpster Wiam Khatib Alaoui van Wi-am Designs werd de winnaar.

De MAF Fashion Battle is een competitieve modeshow waarbij streetmodels en modeontwerpers hun kunsten tonen. Daarnaast betrekt de organisatie, Stichting Music And Fashion Battle (MAFB) ook buurtbewoners uit Zuidoost in het event. Zij treden namelijk op als producenten van de catwalkshow.

De ontwerpen van Chanelva Maclean, Cynthia Jhinnoe, Elsewerk, Lisa Konno en Wi-am Designs werden beoordeeld door een vakjury, die bestond uit James Veenhoff (medeoprichter Amsterdam International Fashion Week), Willa Stoutenbeek (Pr - en marketing manager Blue Blood), Steven Dahlberg (modestylist en oprichter / directeur Styling Clinics), Elvira Sweet (stadsdeelvoorzitter Zuidoost) en Jason Fulton (Europese trendwatcher van Nike). De kwaliteit en professionaliteit van hun werk en presentatie maakten grote indruk op de jury. Maar de 29-jarige ontwerpster Wiam Khatib Alaoui van Wi-am Designs won de prijs van de `Beste Ontwerper'.

Wiam: "Ik heb heel hard, maar met heel veel plezier, gewerkt aan mijn collectie. Met als fantastisch resultaat de eerste prijs. Ik kan het nog steeds niet geloven! Maar ik ben dankbaar dat ik de kans had om mijn gecombineerde collecties Urban Arabic & Classic Arabic aan het grote publiek te presenteren. Mijn modellen Daniel Alex Pradac, Bernio Jody Dap, Lamyae Khatib Alaoui, Ingeborg Peterson, Shamina Good, Natalie Croese en het winnende model Nayomie Derby waren fantastisch. Echt een goed team en zij spetterden op de catwalk! Het voelde geweldig om een bevestiging te krijgen dat mijn collectie geslaagd is! Maar ook de geweldige prijzen die ik heb gewonnen, zodat ik een opstap heb om mijn droom nog verder te verwezenlijken.

Ik heb zo veel contacten opgedaan, waardoor mijn netwerk nog meer is gegroeid. Richard Soesanna en Marian Duff hebben tijdens de voorbereidingen goed voor ons gezorgd en gecoacht. En op de dag zelf kregen wij de hele dag door catwalk coaching van Caroline van Leerdam waar ik ook super veel van geleerd heb. Mijn modellen hebben ook veel mee gekregen zoals lichaamshouding, zelfvertrouwen en we hebben hele leuke ideeën mee gekregen voor de show. Er was veel pers aanwezig wat voor ons ook geweldig was ter promotie van de collecties. De avond was spectaculair en een avond om nooit te vergeten ook omdat mijn familie zo met mij meeleefde, voelde ik me zo trots, ik kreeg een boost. De reactie van mijn moeder maakte de avond geweldiger, emotioneler en verbijsterend. Ik ben door de MAF Fashion Battle nog meer gemotiveerd geraakt en zal de hulp van iedereen nooit vergeten."

Coaching
Wi-Am Designs krijgt als winnaar onder meer de mogelijkheid om gecoacht te worden door verschillende professionals uit de mode industrie bij het opzetten van haar eigen modelijn en daarbij een lening aan te vragen bij HandsOn Microkrediet. Daarnaast mag zij backstage een kijkje nemen bij Amsterdam International Fashion Week (AIFW) in januari 2010 en wordt samen met het MAFB een presentatie van haar kledingcollectie samengesteld voor Downtown van AIFW.

MAF Fashion Battle
Deze vierde editie van de MAF Fashion Battle is tot stand gekomen door het project Creatieve Coalitie Zuidoost. Met dit project zet het stadsdeel in op de ontwikkeling van de creatieve industrie in Zuidoost. Het stadsdeelbestuur ziet de creatieve sector als motor van sociaal economische ontwikkeling en citymarketing van het gebied. Het bieden van een podium aan deze talenten is één van de stimuleringsmaatregelen die het stadsdeel neemt.

Deze editie van MAF Fashion Battle is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de EU, het project Creatieve Coalitie Zuidoost.

Winnares Wiam Khatib Alaoui van Wi-am Designs

Het winnende model Nayomie Derby

---