Politie Rotterdam Rijnmond

Woensdag 10 juni 2009

* GETUIGENOPROEP NA SCHADE AAN ZES AUTO'S

WATERWEG-NOORD/SCHIEDAM - De politie onderzoekt de toedracht van een aanrijding (waarbij de veroorzaker doorreed) en vraagt getuigen om contact met de politie op te nemen. Woensdag, 27 mei, rond kwart over tien kwam een 41-jarige man uit Schiedam reed vanaf de Slimme Watering te Schiedam en ging richting de 's-Gravelandseweg in Schiedam, richting de A20. Vanaf het bedrijf GOM wordt de 's-Gravelandseweg een tweebaansweg. De man reed op de linkerbaan en zag vanuit binnenspiegel een grijze BMW, vermoedelijk een 5-serie. De BMW kwam steeds dichterbij en de Schiedammer zag aan het rijgedrag dat hij nogal haast had. De BMW is toen naar de rechterbaan geschoven en wilde vanaf daar weer naar links opschuiven. (Dit was ter hoogte van de Total). Dat lukte niet omdat een andere auto voor hem reed. Vervolgens schoof de BMW toch weer naar links en raakte de rechterzijde/ achterkant van Schiedamse bestuurder. Hij is hierdoor op het talud aan de rechterzijde gelanceerd, ging over de kop en raakte hierbij totaal
6 auto's. De BMW is er vandoor gegaan. Het voertuig moet ook schade hebben aan de linkervoorkant.
Het signalement van de bestuurder: een jongen met een getinte huidskleur, vermoedelijk zonnebankbruin, tussen de 25 en 30 jaar, kort donkerhaar, en had een smal/mager gezicht. Het voertuig van de Schiedammer is weggetakeld.
De recherche vraagt getuigen (die nog niet hebben gesproken met de politie) of mensen die anderszins informatie hebben, om contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.
* VERDACHTEN AANGEHOUDEN NA DIEFSTAL UIT AUTO

ROTTERDAM-NOORD/BLIJDORP - De politie heeft twee mannen aangehouden na de diefstal in een auto.
Maandagavond rond elf uur kreeg de politie van een oplettende getuige melding van een inbraak in een auto in de Sourystraat. Daar bleek een Audi te zijn opengebroken en de radio uit het Dashbord gehaald. Ook in de Houtenstraat was een auto opengebroken. Daar was ook de radio uit verdwenen. Direct hebben agenten een onderzoek in de omgeving ingesteld en troffen in de omgeving van de Bijlwerfstraat twee verdachten aan. De twee zijn door politiemensen aangehouden en overgebracht naar een politiebureau waar ze zijn ingesloten voor nader onderzoek. Het tweetal is een man van 29 jaar uit Litouwen en een 30-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats.


* MAN AANGEHOUDEN NA HELING VAN FIETS
ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft een man aangehouden, die fietste op een gestolen fiets.
Dinsdagavond rond half zes zag een agent tijdens de surveillance een man fietsen op de Coolsingel. Na controle bleek de fiets gestolen te zijn. Agenten wilden de man aanhouden, maar hij ging ervandoor. Agenten vatten de 20-jarige Rotterdammer snel weer in de kraag en brachten hem over naar een politiebureau waar hij is ingesloten. Tijdens het vervoer beledigde hij de politiemensen meerdere malen. De politie onderzoekt het voorval en bekijkt wie er aangifte heeft gedaan van de diefstal.


* MAN AANGEHOUDEN NA DOORRIJDEN BIJ ONGELUK

ROTTERDAM-WEST - De politie heeft een man aangehouden nadat hij bij een ongeluk betrokken is geweest.
Dinsdagavond rond kwart voor zes werden surveillerende agenten op de 's-Gravendijkwal aangesproken dat er op de kruising op het Rochussenplein een fietser was aangereden. De dader was doorgereden en stond te tanken bij de benzinepomp. Toen de agenten hem aanspraken, probeerde hij er vandoor te gaan. Politiemensen hielden hem toen met gepast geweld aan. Daarbij gebruikten ze onder andere pepperspray. Bij de aanhouding hebben diverse hulpvaardige omstanders een bijdrage geleverd. De agressieve bestuurder, een 22-jarige Rotterdammer, is overgebracht naar een politiebureau waar hij is ingesloten voor nader onderzoek. Daaruit bleek ondermeer dat het rijbewijs van de man was ingevorderd.


* HENNEPKWEKERIJ OPGEROLD
ROTTERDAM-OOST / OMMOORD - De politie heeft een hennepkwekerij opgerold. Dinsdagochtend rond kwart over negen ontdekten agenten een hennepkwekerij in een woning aan het Gerardskruid. Agenten troffen ondermeer lampen, 200 zakken met aarde, filters, afzuiginstallaties, potten en voedingsstoffen aan. Alle materialen zijn in beslag genomen en vernietigd. Agenten stellen een onderzoek in naar de verantwoordelijke voor de kwekerij.


* POLITIE HOUDT VERSTEKELING AAN
ROTTERDAM-ZUID/BOTLEK - De politie heeft een verstekeling aangehouden. Dinsdagmorgen rond kwart over tien kreeg de politie melding dat er in de bij een bedrijf aan de Shannonweg een man door een gat in het dak van een oplegger was geklommen en was weggerend. De container kwam uit Engeland. De man was in het zwart gekleed en had een rugzak bij zich. Rond kwart voor elf zagen politiemensen de verdachte lopen op de Nieuwe Sluisweg. Daar hielden zij de verstekeling aan en brachten de 29-jarige man, geboren in Irak, over naar een politiebureau waar hij werd ingesloten voor nader onderzoek. De man is overgedragen aan Grenstoezicht.


* MEDEWERKER SUPERMARKT ALS VERDACHTE DIEFSTAL AANGEHOUDEN

HELLEVOETSLUIS - De politie heeft een medewerker van een supermarkt aangehouden die verdacht wordt van diefstal/verduistering.
Dinsdagavond kregen agenten de melding dat er op een Struytse Hoeck een medewerkster werd vastgehouden op verdenking van diefstal. Als de medewerkster in dienst was, merkte de bedrijfsleider regelmatig dat er sprake was van een kastekort. Toen dit ook op dinsdag het geval was, confronteerde hij de 18-jarige vrouw uit Hellevoetsluis hiermee. Ze had tien euro op zak, het kastekort van die dag. Ze verklaarde aanvankelijk dat dit haar eigen geld was. De verdachte is hierop aangehouden en overgebracht naar een politiebureau waar ze is ingesloten voor nader onderzoek. Ze heeft over de tien euro een bekentenis afgelegd. Ze is heengezonden en zal zich later voor de rechter moeten verantwoorden.


* POLITIE ONDERZOEKT DE TOEDRACHT VAN DIEFSTAL OP BOUWPLAATS

RIDDERKERK - De politie onderzoekt de toedracht van een diefstal op een bouwplaats.
Tussen maandagavond vijf uur en dinsdagochtend half zeven heeft er een diefstal plaatsgevonden van diverse materialen van een bouwplaats aan de Boksdoornstraat. Het betreft onder andere een betonzaag met een nieuwwaarde van ongeveer 10.000 euro. Het apparaat is dermate zwaar dat er meerdere mensen aan te pas moeten komen om het apparaat te verplaatsen. Het stond op de tweede verdieping en er was geen lift aanwezig. Ook zijn meegenomen: een compressor, klopboren, accutollen, koperen koppelstukken en ander gereedschap, in totaal 25 stuks. De diefstal is gepaard gegaan met grof geweld, dus dit moet te horen zijn geweest in de omgeving. Mogelijk is er gebruik gemaakt van een grote bestelbus of een vrachtwagen. Agenten hebben in de omgeving buurtonderzoek verricht.
De politie vraagt getuigen, danwel mensen die anderszins informatie hebben rondom deze diefstal, om contact op te nemen met de recherche van district Feijenoord-Ridderster op 0900-8844. U kunt ook anoniem melden via 0800-7000. U kunt ook contact met ons opnemen wanneer iemand u benadert om bouwmaterialen en/of gereedschappen te kopen.


*
Naar boven