Jumbo supermarkten


Veghel, 10 juni 2009
PERSBERICHT

Feestelijke opening haringseizoen bij Jumbo Supermarkten JUMBO SCHENKT EERSTE MAATJES AAN GOED DOEL

Medewerkers van alle 120 winkels van Jumbo Supermarkten hebben gisteren in het hele land maatjes uitgedeeld voor het goede doel. De actie was bedoeld als ludiek startschot van het haringseizoen. Bovendien wilde Jumbo Supermarkten met de actie aandacht vestigen op het belang van duurzaam ondernemen. Jumbo vindt het belangrijk zoveel mogelijk duurzame vis op de schappen te hebben: de maatjes die bij Jumbo worden verkocht zijn voorzien van het MSC-keurmerk.

Iedere vestiging van de supermarktketen, mocht in de naaste omgeving een goed doel uitzoeken. Medewerkers van de supermarkt verrasten vervolgens vrijwilligers en andere betrokkenen van dit goede doel met een schaal heerlijke maatjes. `'We vinden het leuk iets extra's te doen voor mensen die zich inzetten voor anderen. Dit past echt bij Jumbo, waar mensen centraal staan," aldus Formule directeur Colette Cloosterman-van Eerd. De getrakteerde mensen reageerden met groot enthousiasme op het onverwachte cadeautje van Jumbo. Tegelijkertijd met het serveren van de maatjes, begon ook de verkoop van de nieuwe haringen op de visafdelingen van Jumbo Supermarkten.

Jumbo vindt het heel belangrijk dat de nieuwe haring is voorzien van het MSC-keurmerk. Dat past in het streven van de supermarktketen om het visbeleid zoveel mogelijk te verduurzamen. Steeds meer vissoorten die bij Jumbo op het schap liggen, zijn voorzien van dit keurmerk. Het MSC zet zich in voor het behoud van vispopulaties en hun leefomgeving. Alleen bedrijven die aan de strenge eisen van MSC voldoen, mogen dat keurmerk voeren.

Jumbo Supermarkten
Jumbo Supermarkten is de afgelopen jaren zeer snel gegroeid. Inmiddels heeft Jumbo 120 winkels, verspreid over het hele land. Het is de bedoeling dat dit aantal de komende jaren nog flink wordt uitgebreid. De Brabantse Supermarktketen wordt regelmatig onderscheiden met prijzen. Vorig jaar werd het voor de tweede keer uitgeroepen tot meest klantvriendelijke bedrijf en beste supermarktketen van Nederland.






Noot voor de redactie ­