Politie IJsselland Apeldoorn - Geld weg na toiletbezoek

De politie heeft dinsdag 9 juni een 14-jarige jongen uit Apeldoorn aangehouden voor het wegnemen van een geldbedrag uit een woning aan de Edisonlaan in Apeldoorn.

De jongen belde rond 18:00 uur aan bij een 76-jarige bewoonster van de Edisonlaan. Hij vroeg de vrouw of hij gebruik mocht maken van haar toilet. Dit werd toegestaan. Nadat de jongen weg was bleek een geldbedrag uit haar woning te zijn ontvreemd. De jongen werd door de gealarmeerde politie in de omgeving aangetroffen en meegenomen naar het bureau. Hij is aangemeld voor een jeugdpreventieproject waar een passende maatregel wordt opgelegd.

Uddel - poging tot inbraak in tuincentrum

In de nacht van maandag op dinsdag 10 juni heeft de politie vier mannen aangehouden in verband met een poging tot inbraak in een tuincentrum in Uddel. Er is niets weggenomen.

Omstreeks 01.35 uur kwam bij de politie de melding binnen van een poging tot inbraak in een tuincentrum aan de Meervelderweg in Uddel. De politie zette meerdere eenheden in om naar de verdachten uit te kijken nadat getuigen meldden dat een auto bij het tuincentrum wegreed. De politie signaleerde de auto vervolgens op de Amersfoortseweg.

De inzittenden, vier verdachten in de leeftijd van 17, 33, 36 en 37 jaar en afkomstig uit Apeldoorn werden aangehouden. Ze werden ingesloten voor nader verhoor.

Bij de 37-jarige man werd een geringe hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen. In de auto van de verdachten heeft de politie inbrekerswerktuig gevonden. De politie onderzoekt of de verdachten ook betrokken zijn geweest bij een inbraak in hetzelfde tuincentrum in de nacht van maandag op dinsdag 9 juni.

EINDE BERICHTEN


---

---- --