Gemeente Oirschot

Jaarrekening 2008

Elk jaar maakt de gemeente de rekening over het afgelopen jaar op. In het kort komt het er op neer dat burgemeester en wethouders hiermee verantwoording afleggen over de uitvoering van de beleidsvoornemens. Ook geven zij inzicht in de financiën van de gemeente.

De jaarrekening 2008 is begin dit jaar opgesteld en vervolgens gecontroleerd door de accountant. Deze heeft een goedkeurende verklaring afgegeven, zowel voor het aspect getrouwheid als rechtmatigheid. We sluiten het jaar 2008 af met een positief saldo. Daar is zowel door het woningbedrijf als de algemene dienst aan bijgedragen.

Op 9 juni aanstaande behandelt de commissie van de rekening de jaarrekening. Vervolgens vindt op 30 juni de afrondende besluitvormende raadsvergadering over de jaarrekening 2008 plaats. De raadsvergadering begint om 19.30 uur en is in het gemeentehuis. Deze vergadering is openbaar, dus u kunt hierbij aanwezig zijn.

De gemeenterekening ligt ter inzage bij de centrale balie van het gemeentehuis in Oirschot. Tot en met 29 juni 2009 kunt u de rekening gratis inzien. Ook kunt u een exemplaar van de rekening krijgen tegen betaling van de kosten.
De jaarrekening staat ook op onze website, bij bestuur en organisatie, visie en beleid.