Nieuw sportmerk Erke sponsor van Raemon Sluiter


Den Helder, woensdag 10 juni 2009 - Erke, een nieuw internationaal sportmerk, is de nieuwe sponsor van tennisser Raemon Sluiter. Sluiter is vanaf 14 juni te zien op de Ordina Open in Rosmalen, het eerste ATP toernooi sinds zijn comeback dit voorjaar. Daar gaat hij gekleed in Erke outfit. Het nummer drie sportmerk van China start in september haar uitrol in Europa via de Benelux. Erke verwacht dit jaar op vijftig verkooppunten verkrijgbaar te zijn en een eigen winkel te openen in de randstad. Erke is Chinees voor 'jij overwint'. De aandacht gaat daarbij niet alleen uit naar het fysieke, maar ook naar de mentale aspect van sport.

Erke naar Nederland

Erke is een internationaal sportmerk met de thuisbasis in China, telt wereldwijd 40.000 medewerkers, is het nummer drie sportmerk in China en wordt verkocht in meer dan 30 landen. De ontwerpers worden geïnspireerd vanuit de eeuwenoude Chinese historie en traditie over 'hoe sport jou sterk kan maken'. Van binnen en van buiten. Erke voorziet mensen van de juiste sportuitrusting en inspireert hen met Chinese wijsheden over mentale kracht. Zo krijgt ieder product van Erke een eigen verhaal. De producten worden voorzien van een uniek label met een Chinese wijsheid.

Bij Erke wordt alles in eigen hand gehouden, van ontwerp tot productie. Op die manier wordt gezorgd voor kwalitatieve en hippe sportkleding voor een betaalbare prijs. Ander voordeel is dat er, door het gebruik van eigen productiehuizen, optimaal en snel wordt ingespeeld op de wensen van de consument. Momenteel is er een showroom geopend in Leusden en Den Helder, en vanaf september is Erke verkrijgbaar in diverse sportwinkels.

Sponsoring

Momenteel heeft Erke haar eerste Europese topatleet gecontracteerd, namelijk proftennisser Raemon Sluiter. "Juist omdat Erke zich ook op het mentale aspect van sport richt, is Raemon Sluiter een logische keuze. Het vergt namelijk niet alleen lichamelijke kracht om een comeback te maken in de topsport, maar ook mentale kracht. Erke gelooft sterk in die combinatie, " aldus Tineke Groenhuizen-Bais, CEO Erke Benelux, Duitsland en Oostenrijk.

Ook Sluiter zelf is verheugd met zijn nieuwe sponsor. "Het feit dat Erke zoveel waarde hecht aan mentaliteit sprak mij erg aan. Ik voel me momenteel fit en ben er weer helemaal klaar voor. Het is super dat Erke me daarbij steunt," aldus Sluiter. De tennisser is volgende week actief op de Ordina Open in Rosmalen.

De producten van Erke

Erke verkoopt sportschoenen, sportkleding, accessoires, jassen en fashion items. Deze zijn met name gericht op tennis, running, casual, fitness en basketbal. Alle producten van Erke worden zelf ontworpen en zelf geproduceerd. Op die manier wordt een continue kwaliteit gewaarborgd. Erke is een relatief jong bedrijf (opgericht in 2000) en werkt volgens de nieuwste productiemethoden en standaarden. Alle werknemers zijn in dienst van Erke zelf, zijn ouder dan 18 jaar en verdienen een marktconform salaris. Mede door het feit dat Erke vrijwel alles in eigen hand houdt, kan Erke topkwaliteit bieden tegen een zeer betaalbare prijs.

Over Raemon Sluiter

Raemon Sluiter is dertig jaar oud en geboren en getogen in Rotterdam. Sluiter is sinds 1996 professioneel tennisser. Zijn hoogste notering op de wereldranglijst bereikte hij in 2003, hij stond toen 46e. In 2008 maakte hij bekend zijn loopbaan te beëindigen. Later dat jaar besloot hij tot een comeback. Die comeback maakt hij in maart 2009. Raemon Sluiter staat bekend om zijn dubbelhandige fore- en backhand. Hij won verschillende Challenger toernooien, waaronder die van Scheveningen.

Over Erke

Erke is een internationaal sportmerk, en ontwerper en producent van sportkleding, sportschoenen en sportaccessoires van Chinese origine. De nummer drie van China introduceert haar Europese collectie in het najaar van 2009 in de Benelux. Erke werkt wereldwijd met 40.000 medewerkers en heeft 4.500 winkels in Azië. Alle producten worden gefabriceerd in eigen productiehuizen, waardoor Erke constante topkwaliteit en pasvorm kan garanderen voor een betaalbare prijs. Het hoofdkantoor van Erke voor de Benelux, Duitsland en Oostenrijk is gevestigd in Den Helder. 'Erke' is Chinees voor 'jij overwint'. www.erkesports.nl





http://www.erkesports.nl

Noot voor redacties