Academische zitting over desinfectie succesrijk

10/06/2009 12:17

Alpheios Belgium

Op dinsdag 9 juni vond in Hotel Ter Elst te Edegem een door Alpheios georganiseerde academische zitting plaats met als thema "desinfectie".

Gerenommeerde sprekers uit de medische wereld bespraken de problematiek rond besmetting en desinfectie. Aansluitend presenteerde Alpheios zijn oplossing voor deze problemen: desinfectie via de Alpha D³-Fogging® methode.

Gastsprekers

De groeiende aandacht voor besmettingsrisico's in de gezondheidszorg was de aanleiding voor Alpheios om een academische zitting te organiseren rond "desinfectie". Drie gastsprekers namen het woord voor een geïnteresseerd publiek van onder andere experts in microbiologie en ziekenhuishygiëne, facilitair managers en verantwoordelijken schoonmaak.

Johan Van Broeck, hoofdtechnoloog bij de Université Catholique de Louvain, begon de zitting met een uiteenzetting over "Clostridium Difficile". Dr. Bart Gordts, hoofd microbiologie en ziekenhuisinfectie AZ Sint Jan te Brugge, vervolgde met "de ontsmetting van de patiëntenkamer". Tenslotte ging professor Dr. Paul Terpstra, Sohit Technology Research Institute, dieper in op "ruimtedesinfectie met waterstofperoxide in de dampfase". Afgesloten werd er met een diepgaand vragenforum waarin ook het desinfectiesysteem van Alpheios, Alpha D³-Fogging®, aan bod kwam.

Alpha D³-Fogging®

De Alpha D³-Fogging® desinfectiemethode van Alpheios is gebaseerd op het vernevelen van waterstofperoxide. Ze is in samenwerking met internationale wetenschappers ontwikkeld om patiëntenkamers in korte tijd volledig te desinfecteren. De methode heeft in verschillende tests bewezen snel en betrouwbaar te zijn. Bovendien heeft ze het voordeel dat niet de hele afdeling moet sluiten en de inboedel van de kamer gewoon kan blijven staan. Deze nevel kan alle oppervlakken bereiken en desinfecteren. De ruimtes zijn bovendien erna onmiddellijk terug beschikbaar. Een gecertificeerde operator monitort daarenboven voortdurend het hele proces. Alpheios verzorgt zelf alle opleiding en begeleiding voor operators en houdt periodiek audits ter opvolging, controle en evaluatie van een correct gebruik.


Over Alpheios

Alpheios is één van de grootste bedrijven op het gebied van professionele schoonmaak in België. Alpheios is een resultaatgerichte partner die helpt de performance van schoonmaakorganisaties te verbeteren. Het maakt deel uit van Vebego, een internationaal opererend bedrijf op het gebied van schoonmaak, facilitaire dienstverlening en personeelsdiensten dat met circa 32000 medewerkers in acht Europese landen vertegenwoordigd is.