Ingezonden persbericht



Directiewisseling bij softwareontwikkelaar DBS

Omzet
eerste kwartaal boekjaar 2009 vijftien procent hoger dan vorig kwartaal

Amersfoort, 10
juni 2009

- DBS, ontwikkelaar van software
voor onder andere personeelsadministratie en salarisverwerking, krijgt een nieuwe samenstelling van zijn directie. Paul Dols (45) neemt het directeurschap op zich. Tot voor kort vormde Dols samen met Jos van der Zalm (60) de directie. Van der Zalm trekt zich terug als directeur, maar blijft actief als lid van de raad van commissarissen van DBS.

De
omzet van DBS groeide in het eerste kwartaal van het boekjaar 2009 met vijftien procent ten opzichte van het kwartaal daarvoor. Dit succes in een economisch moeilijke tijd heeft DBS mede te danken aan een aantal nieuwe klanten voor DBS Talent & Salaris, de eHRM-software van DBS,
waaronder Haagse Wijk en WoonZorg en Pantein Zorggroep. Het huidige managementteam ziet de toekomst dan ook met zoveel vertrouwen tegemoet, dat het de aandelen van Van der Zalm - 37 procent van het totale aandelenpakket van DBS - overneemt.

Dols, die zich voorheen
voornamelijk bezighield met Financiën, Marketing en Verkoop en met DBS in Duitsland, neemt vanaf nu de algemene leiding in Nederland op zich. Van der Zalm en Dols richtten DBS Business Solutions op in 1994. Het bedrijf ontstond toen uit een management buy-out van Digital Equipment.

Naast Dols bestaat het managementteam
nu uit Frits Treu (46), sinds 1999 werkzaam bij DBS als Sales Manager, en Fernando van Brero (44), sinds 1995 werkzaam bij DBS in verschillende functies en nu Manager Customer Services. Het team wordt gecomplementeerd met Boudewijn Nuij (39), sinds 2003 in dienst bij DBS als Controller, en Fergus Keith (49), sinds 2005 verantwoordelijk voor large accounts en directeur van de dochteronderneming DBS Project BV.

"Voor mij breekt een tijd aan dat ik het op zakelijk gebied wat rustiger aan wil doen. Daarom geef ik nu, vol vertrouwen, het roer volledig over aan Paul Dols. Ik blijf echter zeer betrokken bij DBS als commissaris. Als oprichter van het bedrijf zal ik in mijn nieuwe functie alles in het werk stellen om het opgebouwde succes ook in de toekomst voort te zetten", zegt Van der Zalm.

Over DBS

DBS Business Solutions BV, gevestigd in Amersfoort, levert sinds 1994 personeels- en salarissystemen aan grote en middelgrote bedrijven en organisaties in Nederland. Inmiddels is het aantal organisaties dat gebruikmaakt van de software van DBS, gegroeid naar meer dan 1.200. DBS
levert ook Microsoft Dynamics CRM, Microsoft EPM en Microsoft SharePoint. Klanten zijn onder andere Carint, Haagse Wijk
en
WoonZorg,

KLM Catering,
Pantein Zorggroep,
SKIL, Thuiszorg Rotterdam
en
Woongroep
Holland. DBS heeft 125 medewerkers.

Voor meer informatie:

www.dbs.nl
en
www.dbsTalent.nl.

Meld u aan voor een gratis masterclass eHRM op
www.badHRday.nl.