Politie Twente

Persberichten Politie Twente 10 juni 2009

Politie pakt insluiper

Enschede

De politie heeft dinsdagmorgen 9 juni omstreeks 11.45 uur een 24-jarige man uit Enschede aangehouden. De man heeft eerder die morgen bij een aantal woningen een ongewenst bezoek gebracht. Uit enkele woningen heeft de man diverse goederen gestolen. De politie startte een onderzoek. Op de Haneberglanden kon de politie de man aanhouden. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (09-067682)

17-jarige met ruim 1,62 promille achter het stuur, met auto in de sloot

Westerhaar - Vriezenveensewijk

Een 17-jarige automobilist uit Emmen werd woensdag 10 juni aangehouden, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde en daarmee een éénzijdig ongeval heeft veroorzaakt.

Woensdagmorgen 10 juni omstreeks 01.20 uur kreeg de politie melding van een éénzijdige aanrijding op de Akelei in Westerhaar - Vriezenveensewijk. Een auto was in de sloot beland en de bestuurder was ervan tussen zonder zijn identiteit bekend te maken. De politie startte een onderzoek. Naar aanleiding van het politieonderzoek kon op de Hoofdweg in Westerhaar de automobilist worden aangehouden. Omdat het vermoeden bestond dat de jonge automobilist, een 17-jarige jongen uit Emmen, alcohol genuttigd had, werd hij voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,62 promille uit. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. (09-008026)

Snelheidsduivel zonder geldig rijbewijs raakt auto kwijt Borne
Een 29-jarige inwoner van Arnhem kon dinsdag 9 juni zijn auto inleveren, omdat de man te snel had gereden op de Azelosestraat in Borne en niet in het bezit was van een rijbewijs. Bij navraag bleek dat de man al vijf keer eerder bekeurd was voor het rijden zonder geldig rijbewijs. Hierop werd besloten de auto in beslag te nemen. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt voor het snelle rijden en het rijden zonder geldig rijbewijs. (09-067843)

Man aangehouden voor oplichting Enschede
De politie heeft op dinsdag 9 juni een 28-jarige man uit Enschede aangehouden, omdat hij op 30 maart een 44-jarige man heeft opgelicht.

Maandag 30 maart werd een 44-jarige Enschedeër gevraagd een voor hem onbekend persoon geld te lenen. De man had een zielig verhaal en verkeerde zogenaamd in nood. De 44-jarige gaf de man het geld te leen. Dit geld werd nooit terug betaald tegen afspraak in, de lener deed aangifte van oplichting. De politie startte een onderzoek. Naar aanleiding van het politieonderzoek kon op dinsdagavond 9 juni omstreeks 23.30 uur op de Schultenhofstraat in Enschede een 28-jarige man worden aangehouden. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (09-037092)

Automobilist rijdt moedwillig op fietser in Almelo
Een 27-jarige man uit Almelo werd dinsdag 9 juni aangehouden, omdat hij moedwillig op een 18-jarige fietser is ingereden.

Dinsdagavond 9 juni omstreeks 22.30 uur fietste een 18-jarige man uit Almelo op de Koedijk in Almelo, toen hij plots werd bespuugd door een passerende automobilist. De auto keerde een eind verder op en de fietser wilde bij de automobilist verhaal halen. De automobilist reed vervolgens de fietser aan. De 18-jarige kon nog net op tijd wegspringen en raakte wonderwel niet gewond. Wel raakte de fiets beschadigd. De automobilist verloor door de aanrijding een nummerplaat. De politie startte een onderzoek en naar aanleiding van het onderzoek kon een 27-jarige man uit Almelo om 23.50 uur worden aangehouden. Hij wordt verdacht moedwillig op de fietser te hebben ingereden. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (09-068163)

Met ruim 1,54 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Enschede

Een 35-jarige automobiliste uit Enschede raakte woensdag 10 juni haar rijbewijs kwijt, omdat zij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Woensdagmorgen 10 juni omstreeks 00.15 uur controleerden surveillerende agenten, op de Vlierstraat in Enschede, een bestuurster van een auto. Omdat het vermoeden bestond dat de automobiliste, een 35-jarige vrouw uit Enschede, alcohol genuttigd had, werd de vrouw voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,54 promille uit. Het rijbewijs van de automobiliste werd ingevorderd. (09-068162)

Man en vrouw aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol

Haaksbergen / Enschede

Een 43-jarige automobilist uit Enschede werd woensdag 10 juni aangehouden, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde. Zijn bijrijdster, een 36-jarige vrouw uit Enschede werd even later aangehouden, omdat zij ook onder invloed van alcohol met dezelfde auto haar weg vervolgde.

Woensdagmorgen 10 juni omstreeks 01.15 uur controleerden surveillerende agenten, op de Enschedesestraat in Haaksbergen, een bestuurder van een auto. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 43-jarige man uit Enschede, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,72 promille uit. De man was niet in het bezit van een geldig rijbewijs, omdat deze in het verleden al was ingevorderd. Omdat het vermoeden bestond dat de bijrijdster de weg ging vervolgen met de auto en het vermoeden bestond dat ook zij onder invloed van alcohol verkeerde, hield de politie de vrouw in de gaten. Op de Haaksbergerstraat in Enschede trof de politie de vrouw rijdend aan. De vrouw werd aangehouden. De 36-jarige vrouw uit Enschede weigerde mee te werken aan een ademanalyse. Ook haar rijbewijs was eerder ongeldig verklaard in verband met het vaker rijden onder invloed van alcohol. Tegen beiden zal proces-verbaal worden opgemaakt. (09-008026 / 09-068176)

Automobilist en inzittende gewond na éénzijdige aanrijding Ambt Delden
Een 19-jarige automobilist uit Goor en zijn 23-jarige passagier uit Goor raakten dinsdag 9 juni gewond tijdens een éénzijdige aanrijding op de Parallelweg naast de Rijksweg in Ambt Delden. De bestuurder reed in de richting van Delden en raakte om onduidelijke reden de berm en verloor de controle over zijn voertuig. De auto kwam tegen een boom tot stilstand. Beiden raakten gewond en werden met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (09-068087)

Bromfietser gewond na aanrijding met automobilist Almelo
Een 16-jarige bromfietser uit Almelo raakte dinsdag 9 juni gewond, toen hij werd aangereden door een automobilist in Almelo.

Dinsdagavond 9 juni omstreeks 18.45 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de kruising Broekerheide / Maardijk in Almelo. Bleek dat een 42-jarige automobilist op de Broekheide reed, komende uit de richting van de Zeven bosjes. Op het kruispunt met de Maardijk verleende de automobilist geen voorrang aan de 16-jarige bromfietser uit Almelo. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De 16-jarige werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. (09-068090)

Vermoedelijk onder invloed van alcohol achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Almelo

Een 57-jarige automobilist uit Almelo raakte woensdag 10 juni zijn rijbewijs kwijt, omdat hij vermoedelijk onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Woensdagmorgen 10 juni omstreeks 01.00 uur controleerden surveillerende agenten, op de Wethouder E.V. Dronkelaarplein in Almelo, een bestuurder van een auto. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 57-jarige man uit Enschede, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Op het politiebureau weigerde de man zijn medewerking te verlenen aan een ademanalyse. De man heeft vaker onder invloed van alcohol een auto bestuurd. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. (09-068172)

Twee gewonden tijdens aanrijding De Lutte
Een 18-jarige automobiliste uit De Lutte en een 40-jarige passagier uit Zutphen raakten dinsdag 9 juni gewond tijdens een aanrijding in De Lutte.

Dinsdagavond 9 juni omstreeks 19.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Bentheimerstraat in De Lutte. Bleek dat een 18-jarige automobiliste uit Oldenzaal over de Bentheimerstraat reed, komende uit de richting van Oldenzaal. Uit tegenovergestelde richting reed een 40-jarige automobilist uit Zutphen. Deze wilde linksaf de Dorpsstraat in rijden. Hierbij zag hij de 18-jarige automobiliste over het hoofd. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De 18-jarige automobiliste en een 40-jarige bijrijdster uit Zutphen raakten gewond tijdens de aanrijding. Beiden werden met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (09-068097)




Politie Twente