VAPRO


Stagemarkt.nl biedt match tussen leerling en stage

Leerlingen uit het beroepsonderwijs kunnen sinds kort zelf online een match maken met hun toekomstige stagebedrijf. De website www.stagemarkt.nl beschikt over een actueel aanbod van 400 duizend stageplaatsen (bbl en bol), verdeeld over meer dan 190 duizend erkende leerbedrijven.

Stagemarkt.nl maakt de inbreng van de decaan of coördinator bpv (beroepspraktijkvorming) niet overbodig. Het is vooral een instrument waar iedereen gebruik van kan maken. Stagemarkt.nl is een aanvulling op het dossier van de decaan, maar zorgt er tevens voor dat leerlingen zelf richting kunnen geven aan de invulling van hun stage en toekomst.

Werkwijze
Op Stagemarkt.nl kan iedereen terecht die betrokken is bij het proces van zoeken en vinden. De site is een gratis en onafhankelijke, niet commerciële bron van actuele stage-informatie. Stagemarkt.nl biedt ook hulp bij het maken van een cv. Leerlingen kunnen daarmee makkelijker bedrijven benaderen voor een stageplaats. Omdat ze niet afhankelijk zijn van anderen nemen ze de regie van hun toekomst in eigen hand. De leerling weet immers zelf het beste wat bij hem of haar past.

Omdat het aanbod breed is, zijn er voldoende keuzemogelijkheden. Aan de hand van een simpele vragenindex kan een leerling zijn eigen profiel laten matchen met de profielen van de leerbedrijven die stageplekken aanbieden. Bij zon match kan de locatie van een bedrijf een rol spelen, het type werk, het opleidingsniveau of type opleiding van de leerling. De site helpt de leerling zoeken op basis van zijn of haar eigen input.

Stagemarkt.nl is ook goed te gebruiken in de school. Een decaan of coördinator bpv kan samen met de leerlingen in de les op zoek gaan en helpen met het invoeren van de juiste gegevens. Verder kan er samen met de leerlingen worden gesproken over de resultaten. Dankzij dit systeem wordt de kans op een goede keus vergroot. Maar dankzij de site ligt er nu ook een verlengstuk bij de leerling thuis. Ouders kijken online mee met hun kind bij het zoeken naar een passende stage.

Erkende leerbedrijven
Stagemarkt.nl helpt dus bij het maken van de juiste keuzes en is daarin een betrouwbare schakel. De site biedt namelijk alleen stages aan van bedrijven die een zogeheten erkend leerbedrijf zijn. Het is voor een leerling prettig om te weten dat een bedrijf serieus werk maakt van een stage en de juiste leeromgeving biedt. Stagemarkt.nl is een interactief platform waar iedereen steeds terecht kan voor actuele informatie. Dat maakt Stagemarkt.nl bruikbaar voor leerlingen, docenten, decanen, mentoren en leerbedrijven.