Gemeente Voorschoten

passagiers

Cirkelbus vervoerde 21.500 passagiers

20090603cirkelbus2 Vorig jaar liet de Cirkelbus maar liefst 21.500 passagiers instappen om een ritje te maken of om van A naar B te gaan. In totaal 65 vrijwilligers houden de cirkelbus in Voorschoten op de weg.

De Stichting Ouderenbus Voorschoten, die bekend staat als de Cirkelbus, is bestemd voor oudere en gehandicapte inwoners die geen gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer. De bus rijdt binnen de gemeentegrenzen op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Op uitnodiging van de cirkelbus stapten burgemeester Staatsen en wethouder Kleijweg onlangs op voor een ritje door Voorschoten. Samen met chauffeuse Marga Bunnik en bestuurslid Aad Collee haalden zij passagiers op bij diverse locaties en brachten deze mensen naar hun bestemming.

Na de busrit lieten burgemeester en wethouder zich uitgebreid informeren over de werkzaamheden van de chauffeurs en het meldpunt van de Cirkelbus. De bus legde hiervoor 55.000 kilometer af.

Burgemeester en wethouder onderstreepten het belang van deze voorziening voor de minder mobiele inwoners van Voorschoten. Tevens bepleitten zij een goede en directe samenwerking tussen de gemeente en de Stichting Ouderenbus Voorschoten.

* 11 juni 2009