Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid


11 jun 2009

Ondernemers Kennemerland tevreden over overvaltraining

Het RPC-Kennemerland heeft de afgelopen maanden zes overvaltrainingen 'Agressie in de winkel' georganiseerd. Maar liefst 130 deelnemers kwamen op een doordeweekse avond naar de training om zich 'te wapenen' tegen een mogelijke overval en agressieve klanten.

Tijdens de training vertelde een trainer van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) over preventieve maatregelen die winkeliers kunnen nemen. Er werd gepraat over ervaringen met agressieve klanten en de veiligheidsmaatregelen die winkeliers al toepassen om de kans op een overval te verkleinen. Door middel van een rollenspel, speelden een aantal deelnemers en een acteur een overval na. Dit 'toneelstuk' maakte de deelnemers bewust van de gevaarlijke situatie die een overval met zich meebrengt.

De winkeliers en hun medewerkers gaven zich op voor de gratis training bij RPC Kennemerland, dat van maart tot en met juni trainingen organiseerde in Haarlem, Beverwijk, Zandvoort, Heemstede en Hoofddorp. Sommige winkeliers kwamen omdat zij al eens een overval aan den lijve hadden ondervonden, anderen omdat zij zich bewust zijn van de kans die altijd bestaat om als winkelier overvallen te worden.