KvK stimuleert ondernemerschap bij HBO'ers

11/06/2009 15:21

Kamer van Koophandel Nederland

De Kamer van Koophandel moedigt ondernemerschap bij studenten aan, vooral nu blijkt dat het aantal afgestudeerden dat een eigen onderneming begint, achterblijft bij de animo onder studenten. Het Certificaat Ondernemerschap brengt hierin verandering door ondernemende studenten tijdens hun studie praktijkervaring te laten opdoen met het starten van een eigen bedrijf. De eerste 10 certificaten zijn uitgereikt aan studenten van de Hanzehogeschool in Groningen. De Kamer van Koophandel ondersteunt de ontwikkeling van ondernemersvaardigheden door daarbij KvK-vouchers ter beschikking te stellen.

Certificaat Ondernemerschap en KvK-Kennisvoucher

Het Certificaat Ondernemerschap is een gezamenlijk initiatief van de Hanzehogeschool en de Stichting Certificaat Ondernemerschap. Studenten die deze minor met goed gevolg afronden, ontvangen het certificaat. Zij starten een eigen bedrijf (student company), trainen ondernemersvaardigheden en doen kennis op in onder meer marketing en financieel management. Na afronding, leveren de studenten een startklaar bedrijf op. De eerste Certificaten Ondernemerschap en KvK-Kennisvouchers zijn uitgereikt op Hanzehogeschool in Groningen. Tien instellingen voor hoger onderwijs bieden ondertussen de 'minor' Business Class aan.

KvK-voucher stimuleert ontwikkeling kennis ondernemerschap studenten

Nederland blijft met het aantal startende ondernemingen achter bij de rest van Europa. Met 3 procent van de afgestudeerden die een eigen zaak begint, is Nederland hekkensluiter. De Kamer van Koophandel stimuleert succesvol ondernemerschap door - net afgestudeerde en gecertificeerde - ondernemers, KvK-kennisvouchers aan te bieden. Deze vouchers geven recht op een gratis seminar bij de Kamer van Koophandel om zo studenten aan te moedigen hun ondernemersvaardigheden te blijven ontwikkelen. Hiermee blijft de Kamer van Koophandel ondernemerschap ondersteunen door ook starters te blijven informeren over de mogelijkheden van het ondernemen.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.kvk.nl