Politie Groningen

Politie vindt mes steekincident H.J. Wichersstraat terug

Groningen, 11-06-2009 o De politie heeft het zoekgeraakte mes van het steekincident H.J. Wichersstraat weer teruggevonden. Intensief en nauwkeurig zoekwerk naar het betreffende mes binnen de technische recherche heeft geresulteerd in een positief resultaat.

Het gehele logistieke traject werd nog eens uitgebreid nagelopen, nadat het mes was teruggekomen van het Nederlands Forensische Instituut (NFI). Het mes bleek op basis van een nieuwe procedure op een andere manier te zijn verpakt en opgeslagen. Onderzoek wees uit dat de verpakking niet was geschonden en het mes niet besmet is geraakt. Het wapen wordt nu alsnog naar het NFI gestuurd.

Het mes, waarmee het 29-jarige slachtoffer op 9 augustus 2008 werd gedood, was na het steekincident deels op sporen onderzocht. Er was echter om aanvullend onderzoek gevraagd. Ondanks dit positieve bericht, betreurt Regiopolitie Groningen het voorval.

Sporenvolgsysteem

De Technische Recherche van de Noordelijke Recherche Eenheid werkt inmiddels met een zogenoemd digitaal sporenvolgsysteem. Hiermee denkt de politie dat belangrijke bewijsmiddelen, stukken van overtuiging en wapens niet meer zoek kunnen raken. Een barcode op de goederen moet er namelijk voor zorgen dat goederen altijd teruggevonden kunnen worden.