Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Tilburg, 11-06-2009

Veelpleger op heterdaad betrapt bij inbraak

TILBURG: De Tilburgse politie kreeg donderdag 11 juni om 04.30 uur een inbraakmelding binnen. Er was een onbekende man gesignaleerd bij een seniorencomplex aan de Broekhovenseweg. Agenten gingen polshoogte nemen en hoorden het geluid van krakend hout. Een 32-jarige Tilburgse veelpleger was op dat moment bezig om de deur van een berging op te breken. De man werd op heterdaad gearresteerd. Volgens de bewoner, die aangifte deed, is er niets uit zijn berging ontvreemd. Gezien de staat van dienst van de verdachte, is hij in verzekering gesteld.
De man een van de ruim 200 personen in Midden en West Brabant die onder de noemer veelpleger valt. Dat houdt in dat hij over een periode van vijf jaar meer dan tien processen verbaal tegen zich zag opmaken, waarvan ten minste één proces-verbaal in de afgelopen anderhalf jaar. De politie is deze veelplegers actief aan het opsporen. Het Openbaar Ministerie Breda, de politie Midden en West Brabant en de
penitentiaire inrichtingen in Breda en Tilburg pakken veelplegers gezamenlijk aan. De aanpak omvat werkafspraken tussen de organisaties en heeft als doel de veiligheid te vergroten door middel van o.a. een zo lang mogelijke detentie voor veelplegers.

Minderjarigen naar Bureau Halt vanwege graffiti

TILBURG: Milieuambtenaren van de gemeente Tilburg betrapten drie minderjarigen toen zij graffiti. Het trio stond woensdagmiddag 10 juni de onderkant van de fietsersbrug van de Dongensekanaaldijk. Ze werden rond 15.00 uur op heterdaad betrapt. Ze hadden enkele
spuitbussen verf in hun bezit. De jongens zijn 16 jaar oud en
afkomstig uit Tilburg. De drie verdachten kregen in het politiebureau een verwijzing naar Bureau Halt. Vervolgens zijn de beide ouderparen geïnformeerd over het voorval. De gemeente Tilburg gaat de graffiti verwijderen en probeert de onkosten verhalen op de drie verdachten.

Politie maakt proces-verbaal op tegen agressieve treinpassagier

TILBURG: Een conducteur van de Nederlandse Spoorwegen riep
woensdagmiddag 10 juni de assistentie in de politie. Hij was in trein bespuugd door een passagier. De conducteur had zichzelf daarna zichzelf opgesloten in zijn cabine, omdat de passagier erg agressief was. De politie arresteerde in de gereedstaande trein een 31-jarige man uit Veldhoven. In het politiebureau is vervolgens proces-verbaal opgemaakt wegens belediging.

Omstreeks 22.30 uur moest de politie opnieuw in actie komen in een trein. Dit keer voor een passagier (38) die in een psychose verkeerde. De man had vermoedelijk verzuimd om zijn medicijnen in te nemen. Na veel speurwerk kwam de politie er achter dat hij thuis hoorde in een zorginstelling in Venray. Hij is vervolgens overgedragen aan het personeel van de bewuste zorginstelling.

Schennispleger actief

TILBURG: Een 17-jarig meisje werd donderdagochtend 11 juni slachtoffer van een schennispleger. Dat gebeurde rond 10.00 uur bij een bushalte aan de Van Kampenhoutstraat. Ze stond daar op de bus te wachten toen er vanuit de struiken een man te voorschijn kwam.Hij toonde zijn geslachtsdeel en riep haar seksueel getinte opmerkingen toe. Steeds als er een auto aankwam, dook hij naar beneden in de bosjes om er meteen weer tevoorschijn te komen als de auto weg was. In haar aangifte spreekt het meisje over een blanke man van circa 40 jaar met een klein postuur. Hij droeg een brilletje en een zwart mutsje op zijn hoofd.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 11-06-2009 14:44 | © Regio Midden en West Brabant |