Gemeente Barendrecht

Wethouder Nootenboom haalt lopers Avondvierdaagse binnen

BARENDRECHT (maandag 8 juni 2009) - Wethouder Bas Nootenboom haalt donderdag 11 juni vanaf 19.30 uur de lopers van de 63ste Avondvierdaagse in Barendrecht binnen. De start en finish zijn dit jaar bij het Dalton Lyceum aan de Zichtwei 1.

Vorig jaar waren er 2150 officiële inschrijvingen. Dit jaar hebben zich opnieuw zo'n 2200 deelnemers ingeschreven. De kinderen, ouders en begeleiders lopen deze week door de straten van Barendrecht. Zij lopen een route van 5, 10 of 15 kilometer, waarvan de meesten voor de kortste afstand kiezen.

Inzet vrijwilligers onmisbaar

Zowel inwoners uit Carnisselande als het oude deel van Barendrecht doen mee aan het jaarlijkse evenement. Vrijwilligers zijn de grote kracht achter de Avondvierdaagse. Wethouder Nootenboom: 'Wij kunnen niet vaak genoeg benadrukken hoe onmisbaar deze vrijwilligers zijn. Zij zetten zich in om alles in goede banen te leiden. Bovendien maken zij het mogelijk dat bewoners uit verschillende wijken in Barendrecht op een sportieve manier kennis met elkaar maken. De gemeente is daarom erg blij met dergelijke initiatieven.'


Noot voor redacties