Deltion College


Expositie studenten Modelyceum Deltion in Stedelijk Museum Zwolle

Van 11 tot en met 21 juni a.s. vindt in het Stedelijk Museum Zwolle een expositie plaats verzorgd door studenten van het Modelyceum van het Deltion College.

De expositie, genaamd UnlogiQ, wordt verzorgd door eerste-, tweede-, en derdejaars studenten Fashion Design en Fashion Commercie en heeft als thema het Deconstructivisme. Het thema Deconstructivisme is een eigentijdse kunststroming die ervan uitgaat dat de maatschappij verwarrend en onzeker is, niets is âlogischâ. Deconstructivisten maken juist alle onderdelen en materialen los van de klassieke samenhang door diverse materialen, kleuren en stijlen te combineren tot één flitsend geheel. De Deltionstudenten hebben de afgelopen weken gewerkt aan het ontwerpen en ontwikkelen van draagbare kleding met een kwinkslag naar dit âanti-designâ.

Op 3 juni jl. hebben de studenten hun creaties reeds gepresenteerd op een heuse catwalk op het Deltion College aan een enthousiast publiek van familie, vrienden en stagecoördinatoren. Hierbij zijn vier studenten, twee derdejaars en twee vierdejaars, geselecteerd die hun creaties mogen laten zien op de catwalk van topontwerper Mart Visser tijdens het Deltion Fashion Gala. Dit Gala vindt plaats op 18 september a.s op het Deltion College. De winnende creaties van de derdejaars Zwanie Koelewijn van Urk en Manon Harzevoort uit Emmeloord zijn eveneens te bewonderen in het Stedelijk Museum.

Vanaf 11 juni is de expositie met de gevarieerde en indrukwekkende creaties van alle studenten toegankelijk voor publiek in het Stedelijk Museum. Het Stedelijk Museum is gevestigd aan de Melkmarkt 41 te Zwolle en geopend op dinsdag t/m zaterdag van 10.00 - 17.00 uur en op zondag van 13.00 - 17.00 uur. Meer informatie vindt u op www.stedelijkmuseumzwolle.nl