Gemeente Meerssen


Persbericht van dinsdag 9 juni 2009

Informatiebijeenkomst Bouwprojecten centrum Ulestraten

Woningstichting Meerssen en de gemeente Meerssen zijn bezig de laatste hand te leggen aan een tweetal bouwplannen voor het centrum van Ulestraten. Op donderdag 11 juni 2009 organiseert het college van burgemeester en wethouders een informatiebijeenkomst in gemeenschapshuis d'n Huppel, Dorpstraat 1 in Ulestraten, aanvang 19.30 uur. Tijdens de bijeenkomst worden de plannen toegelicht en krijgen de aanwezigen de gelegenheid vragen te stellen.

Inhoud plannen
De plannen beslaan twee gebieden. In het gebied van het voormalige raadhuis/school van Ulestraten, de gymzaal, het Don Boscohuis, het pand Sint Catharinastraat 14 en het winkelpand Sint Catharinastraat 20 zullen 18 seniorenwoningen, twee eengezinswoningen, enkele commerciële ruimtes en een (halfondergrondse) parkeergarage worden gerealiseerd.

In het gebied omsloten door de Kasteelstraat, Burgemeester Janssenstraat, Albert Schweitzerstraat en Peter Schoenmakersstraat worden een nieuwe gymzaal, een woonzorgcomplex voor ouderen met diverse voorzieningen, 10 seniorenwoningen en 4 eengezinswoningen gerealiseerd. Beide plannen zijn ontworpen door het architectenbureau Hamers-Voorvelt-Nijssen uit Heerlen.

Verdere procedure
Naar verwachting zal het ontwerpbestemmingsplan voor dit project op korte termijn in procedure worden gebracht en ter inzage worden gelegd. Eenieder krijgt dan de gelegenheid formeel te reageren. Informatie over de ter inzage legging wordt te zijner tijd gepubliceerd op de gemeentelijke informatiepagina's in Weekblad de Geulbode en op www.meerssen.nl (bekendmakingen).