Landstede

Talent Bianca Smies wint Finale

Een verrassende ontknoping op de Finaleavond van Jump In Zwolle. Bianca Smies uit Voorst, een van de talenten van het Talentcentrum Hippische Sport, bleef op de Finaleavond als enige foutloos en wist daarmee gerenommeerde springruiters voor te blijven. Bianca mocht daarom de prijsuitreiking afsluiten met een ereronde op haar nieuwe mountainbike. Pim Mulder kon zaterdag maar liefst zes prijzen in ontvangst nemen.

In het finaleparcours van parcoursbouwer Henk Kamerman bleef Bianca als enige van de 10 starters foutloos. De amazone, die wekelijks traint bij Rob Besselink en Herman Wientjes van het Talentcentrum, moest tot de laatste ZZ-ruiter wachten op de uitslag. Toen Pim Mulder met Unpayable een balk incasseerde in 71,32 seconden, wist de amazone dat ze de finale had gewonnen.

Pim, die zaterdag in totaal zes prijzen won, feliciteerde Bianca sportief met haar overwinning. Gerbrand van Beesten kon zich opstellen op de tweede plaats met Winchester D; hij kreeg een balk in 68,65 seconden.

De ruiters waren zeer te spreken over het parcours en de bodem in Zwolle. Ondanks de concoursen in De Steeg en Mariënheem waren de rubrieken in Zwolle goed gevuld en kan de organisatie terugkijken op een geslaagd springevenement.

De Haerst heeft deze zomer een volle activiteitenkalender. Op 20 juni organiseert het Talentcentrum een Open Training met medewerking van Alex van Silfhout en op 28 juni komen de dressuurruiters weer naar Zwolle.