Politie Utrecht

Kom bij de politie

Persbericht Binnensticht, 09.00 uur

Utrecht, 11-06-2009

Let op! Skimmers actief

ZEIST- Zoals gisteren werd vermeld in een persbericht waren twee bejaarde vrouwen slachtoffer geworden van skimming. Nu blijkt dat nog eens twee bejaarde vrouwen slachtoffer geworden van skimming.

Op 9 juni kwam omstreeks 15.30 uur een man aan de deur aan de Minckelerslaan. De man gaf een pakket af en er moest een klein bedrag, onder de euro, worden afgerekend. Dit afrekenen kon niet contant maar moest met een mobiel pinapparaat. Tijdens dit pinnen ging er volgens de verdachte wat mis en hij vertelde dat hij de volgende dag terug zou komen en verdween. De volgende dag constateerde de vrouw dat er meer dan 2000 euro was afgenomen van haar rekening.

Eerder die dag werden twee andere bejaarde vrouwen slachtoffer van soortgelijke werkwijze in Zeist. Gisteren, woensdag 10 mei, werd een bejaarde vrouw slachtoffer van skimming in Woerden.

De politie waarschuwt voor deze oplichtingtruc en nooit te betalen aan de deur. Alleen door de klant bestelde artikelen moeten worden afgerekend aan de deur. Alle andere smoesjes die worden gebruikt zijn vermoedelijk oplichtingtrucs. Wees alert en bel 112 bij zon verdachte situatie.