Politie Twente

Persberichten Politie Twente 11 juni 2009

Sandra Tiethoff / Barbara Oerbekke: 053-4555588

Bromfietser gewond na aanrijding

Overdinkel

Een 16-jarige bromfietser uit Losser raakte woensdag 10 juni gewond, toen hij met zijn bromfiets werd aangereden door een automobilist.

Woensdagmiddag 10 juni omstreeks 14.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Kolkersweg in Overdinkel. Bleek dat een 23-jarige automobilist uit Oldenzaal over de Hoofdstraat reed. Ter hoogte van de Kolkersweg wilde de man rechtsaf. Hierbij verleende de man geen voorrang aan een 16-jarige bromfietser uit Losser. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De bromfietser raakte gewond. (09-068439)

Winkeldieven aangehouden
Enschede
Een 26-jarige man en een 33-jarige man, beiden woonachtig in Enschede, werden woensdag 10 juni aangehouden, omdat zij diverse goederen hadden meegenomen zonder deze te betalen.

Woensdag 10 juni omstreeks 15.30 uur kreeg de politie melding van een diefstal in een winkel aan het Hendrik Jan van Heekplein in Enschede. Oplettend winkelpersoneel zag een man diverse goederen tot zich nemen zonder deze te betalen. De man, een 26-jarige Enschedeër, werd aangehouden en direct overgedragen aan de politie. Tijdens de fouillering trof de politie een gestolen bankpas aan bij de man. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Omstreeks 15.45 uur kreeg de politie een tweede melding van een diefstal in een winkel aan het Schuttersveld in Enschede. Een oplettende beveiligingsmedewerker in zijn vrije tijd zag een man diverse goederen meenemen zonder deze te betalen. De man, een 33-jarige Enschedeër, werd aangehouden en direct overgedragen aan de politie. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (09-068519 / 09-068487)

Agenten sneller dan fietsendief Enschede
Een 17-jarige jongen werd woensdag 10 juni aangehouden, omdat hij in het bezit was van een gestolen fiets.

Woensdag 10 juni omstreeks 20.45 uur controleerden surveillerende agenten op de Korte Haaksbergerstraat in Enschede een jongen op de fiets. Bij navraag bleek de fiets van diefstal afkomstig te zijn. De jongen ging er snel van tussen. Helaas voor hem waren de agenten sneller en konden de jongen overmeesteren. Hij werd aangehouden en is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De politie zal proberen de eigenaar van de fiets te achterhalen. (09-068619)

14 rijbewijzen ingevorderd tijdens een verkeerscontrole op de A1

De Lutte

De politie heeft tijdens een grote verkeerscontrole op de A1 in De Lutte op woensdag 10 juni tussen 13.00 uur en 20.30 uur 44 processen-verbaal uitgeschreven. Vanaf de Duitse grens tot aan de afrit De Lutte geldt een tijdelijke snelheidsbeperking van 70 km/h. 781 voertuigen passeerden de controle, waarvan 44 voertuigen de maximale snelheid hadden overschreden. 14 automobilisten konden hun rijbewijzen direct inleveren omdat de maximale snelheid met meer dan 50 km/h werd overschreden. De hoogst gemeten snelheid was 141 km/h. (09-068610)

Taxibestuurder heeft zich gemeld bij politie Hengelo
Naar aanleiding van een eerder verzonden getuigenoproep heeft de taxibestuurder zich gemeld bij de politie. De politie doet verder onderzoek naar onderstaande voorval.

Taxibestuurder gaat ervan door na aanrijding, politie zoekt getuigen Hengelo
Maandag 8 juni heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen een fietsster en een taxibestuurder. De automobilist is er echter van door gegaan. De politie vraagt getuigen van het ongeluk zich te melden.

Op het kruispunt Dorastraat en Wilderinksplein in Hengelo is maandag 8 juni rond 15.05 uur een fietsster tegen een taxi aangereden. Een taxibestuurder had de vrouw, die samen met haar kind op de fiets zat, ingehaald en ging vervolgens bovenop de rem staan. Hierdoor klapte de fietsster tegen de taxi op.

De bestuurder was na de aanrijding uitgestapt, schreeuwde tegen de vrouw en reed er vervolgens van door. De vrouw, 32 jaar en wonend in Hengelo, was hevig ontdaan. De man reed in een zwarte Mercedes, personentaxi zonder enige vorm van reclame. Het signalement van de taxibestuurder is:

. Man van ongeveer 1.75m groot; . In de leeftijd van 60 jaar oud; . Grijs haar.

Wellicht hebben mensen het e.e.a. gezien van deze aanrijding. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, afdeling Hengelo, 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (09-067457)

Vrouw aangehouden op verdenking brandstichting Enschede
De politie Twente heeft op donderdag 11 juni omstreeks 00.05 uur een 26-jarige vrouw uit Enschede aangehouden. De vrouw wordt er van verdacht brand te hebben gesticht in haar eigen woning aan de Curaçaostraat in Enschede. De brand werd woensdag 10 juni omstreeks 22.45 uur opgemerkt en brandweer werd direct ingeschakeld. De brandweer had de brand snel onder controle waardoor erger werd voorkomen. De vrouw is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De politie doet verder onderzoek naar de brandstichting. (09-068665)

Fietser gewond na aanrijding

Hengelo

Aan de Deurningerstraat in Hengelo heeft woensdag 10 juni rond 15.10 uur een aanrijding plaatsgevonden tussen een fietser van 12 jaar oud en een buschauffeur. Doordat de jongen op het fietspad van de Deurningerstraat onvoldoende rechts hield, kwam hij in aanrijding met een passerende bus. De 12-jarige jongen uit Hengelo is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in zijn woonplaats. (09-068473)

Man aangehouden voor drugsbezit Enschede
Woensdag 10 juni heeft de politie Twente een man uit Enschede aangehouden voor drugsbezit. De Enschedeër werd aan de Klomp in zijn woonplaats door politieagenten staande gehouden, omdat het vermoeden bestond dat hij in het bezit was van drugs. De man dacht de politie te slim af te zijn en had de drugs, voordat de politieagenten hem aanspraken, weggegooid op de grond. De oplettende agenten vonden de drugs op straat terug en hebben de man, in de leeftijd van 34 jaar, aangehouden. Ook in zijn woning is tijdens een huiszoeking een bepaalde hoeveelheid drugs aangetroffen. De Enschedeër is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (09-068296)

Insluiper in de kraag gevat
Enschede
Een insluiper in het muziekgebouw in Enschede is woensdag 10 juni door de politie aangehouden.

Woensdag 10 juni rond 23.55 uur kreeg de politie melding van een insluiper in het muziekgebouw aan de Wenninkgaarde in Enschede. Het personeel van het muziekgebouw had die dag een onbekende man diverse malen gesignaleerd en hadden hem, vanwege zijn vreemde gedrag, reeds eerder het pand uitgezet. Rond 23.40 uur werd de insluiper opnieuw in het gebouw aangetroffen. Het personeel heeft de man weten vast te houden totdat de politie ter plaatse was. De agenten hebben hem, 19 jaar, aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek. (09-068675)

Tanken zonder te betalen: man aangehouden De Lutte
Woensdag 10 juni hebben twee mannen uit Enschede aan de Bentheimerstraat in de Lutte getankt en zijn zonder te betalen ervan doorgegaan. De politie heeft één van de twee weten aan te houden, de andere is op de vlucht geslagen.

De politie kreeg woensdag rond 23.50 uur melding van een tankstation aan de Bentheimerstraat in de Lutte. Hier hadden twee mannen getankt voor een bedrag van circa 63 euro, dat ze vervolgens niet hebben betaald. De politie startte een onderzoek en vond de twee knapen al rijdend over de A35. Hier zijn ze aan de kant gezet en is de bijrijder aangehouden. De bestuurder wist echter te ontsnappen en vluchtte te voet over de snelweg.

Nader onderzoek wees uit dat de auto waarin de twee mannen zaten, voorzien was van een vals kenteken. Daarnaast heeft de bestuurder sinds begin dit jaar een ongeldig verklaard rijbewijs en reed hij met hoge snelheid over de snelweg (160 km/u, terwijl er 90 km/u was toegestaan in verband met wegwerkzaamheden).

De bijrijder, 19 jaar en wonend in Enschede, is ingesloten. De politie heeft de bestuurder tijdens zijn vluchtactie uit het zicht verloren en heeft hem tot op heden nog niet gevonden. Het gaat om een 21-jarige man uit Enschede. (09-068673)

---- --