Politie Zeeland


---


W-2101-2009 Medicijnen verloren
Vermoedelijk is in de buurt van Papegaaienburg in Vlissingen een doosje medicijnen verloren.
Het betreft een doosje met vijf stuks Lorazepam (2,5 mg). Het middel wordt gebruikt bij bepaalde angst- of slaapstoornissen en kan vervelende/gevaarlijke bijwerkingen hebben als het ingenomen wordt door iemand die het medicijn niet voorgeschreven heeft gekregen. Mocht u het doosje vinden wordt u verzocht het in te leveren bij de apotheek of op het politiebureau.

O-2102-2009 Inbraken bij autobedrijven
Bij drie bedrijven in de Poel in Goes is vannacht ingebroken.
Vanmorgen omstreeks 05.30 uur ontdekten medewerkers van één van de drie bedrijven dat er was ingebroken. Door de dader(s) zijn ramen ingegooid/ingeslagen om binnen te komen in het bedrijf. Er werd een computer weggenomen en een onbekend geldbedrag.
Bij een ander bedrijf werd de toegang geforceerd. Hier werd een zwarte BMW weggenomen die er in onderhoud was. Het betreft een BMW met het kenteken 27-JH-VF.
Bij het laatste bedrijf werd eveneens de toegang geforceerd. Hier werd één van de geparkeerd staande auto's opengebroken. Het is nog niet bekend of er ook daadwerkelijk iets is weggenomen. Een schadebedrag is ook nog niet bekend.
Alle inbraken vonden plaats tussen gisteravond 18.00 uur en vanmorgen 07.30 uur.

O-2103-2009 Graffitispuiters aangehouden
Gistermorgen omstreeks 10 uur reden surveillerende agenten over de Bergweg in Goes.
Zij zagen een 'gebrekkig' bromfietsje rijden en hielden de bestuurder staande om een controle uit te oefenen. Hierbij bleek dat de brommer niet verzekerd was en dat de bestuurder geen rijbewijs had. Tijdens een gesprek kwam een getuige aanlopen die vertelde dat de halfpipe was beklad met een spuitbus. De agenten keken hierop in de tas van de jongens op de brommer en troffen een spuitbus aan. De jongens zijn hierop aangehouden en verhoord op het politiebureau. Zij zijn in verzekering gesteld omdat het onderzoek nog niet is afgerond. De jongens zijn 16 en 18 jaar oud en afkomstig uit de gemeente Goes en Kapelle.

W-2104-2009 Vernielers aangehouden
Vanmorgen zijn door de Zeeuwse politie twee Middelburgers aangehouden op verdenking van de vernieling van een pinautomaat op 28 april jl.
Door de bank is aangifte gedaan na de vernieling. De daders waren, helaas voor hun, opgenomen op videobeelden. Naar aanleiding van die beelden heeft de politie een onderzoek ingesteld en zijn dus vanmorgen twee mannen van 23 jaar oud aangehouden. De schade bij de bank bedraagt enkele duizenden euro's.