Gemeente Cromstrijen


Samenwerken aan een veilige drinkwatervoorziening

11-06-2009

De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid en de Regiopolitie ondertekenden op vrijdag 29 mei samen met drinkwaterbedrijven Evides en Oasen een samenwerkingsconvenant. In dit convenant regelen deze organisaties hun partnerschap in crisisbeheersing. Die goede samenwerking en duidelijke afspraken zijn van belang, omdat de drinkwaterbedrijven tot de vitale sectoren in de maatschappij behoren.

Goed voorbereid

Het convenant heeft als doel om de samenwerking tussen de verschillende organisaties nog verder te verbeteren en inzicht in elkaars crisisorganisatie te verschaffen. Zo kunnen de partijen onderling meer met elkaar afstemmen over crisisbeheersing en rampenbestrijding, zodat ze bij een mogelijke crisissituatie goed voorbereid zijn. Het convenant is in Nederland het eerste samenwerkingsverband tussen een Veiligheidsregio, Regiopolitie en drinkwaterbedrijven.

450.000 mensen

De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid is een samenwerkingsverband tussen de brandweer, GHOR, politie, gemeenten en milieudienst. De regio heeft 19 gemeenten met 450.000 inwoners en strekt zich uit over de Hoeksche Waard, Drechtsteden, Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. In het convenant zijn afspraken over drinkwatergerelateerde crisisbeheersing en rampenbestrijding vastgelegd.