Lancering devegetarier.nl van Antoinette Hertsenberg


Receptendiscussieforum deVegetarier.nl grootste ter wereld

DELFT, 20090607 -- Op 11 juni 2009 wordt het online magazine en -platform www.devegetarier.nl gelanceerd. De nieuwe webcommunity gaat vegetariërs en vleesverlaters op de hoogte houden van het laatste vegetarische nieuws. Het receptendiscussieforum zal meer dan 2000 rubrieken bevatten en is daarmee in zijn soort de grootste ter wereld.

Samen met de lancering van de community zullen Mark Bittman -het culinaire geweten van de New York Times- en Antoinette Hertsenberg -bekend van TROS Radar- de boeken De Dikke Vegetariër en De Dunne Vegetariër presenteren. Bittman en Hertsenberg zijn er beiden van overtuigd dat de consumptie van dierlijke eiwitten drastisch zal moeten worden ingeperkt uit overwegingen van gezondheid, dierenwelzijn, wereldvoedselverdeling, zoetwatertekorten, klimaatschade en schade aan de biodiversiteit. Bittman noemt zichzelf een `less-meatarian', Hertsenberg is vegetariër.

In het boek `De Dikke Vegetariër' zet Mark Bittman in ruim 1000 pagina's uiteen waarom en hoe het beste vegetarisch of veganistisch gegeten kan worden, met meer dan 2000 recepten. `De Dikke' is daarmee het meest uitgebreide vegetarische kookboek ter wereld.

In het boek 'De Dunne Vegetariër' laat Antoinette Hertsenberg zien dat verrukkelijke vegetarische maaltijden heel goed binnen 30 minuten op tafel kunnen staan met boodschappen uit de buurtwinkel. Nog voor de officiële presentatie was de eerste druk van 10.000 exemplaren al uitverkocht, een tweede druk wordt komende week verwacht.

Initiatiefnemer Antoinette Hertsenberg introduceerde vorig jaar het Italiaanse boek Vegeterranean in Nederland (bekroond met de Gourmand Award voor het beste vertaalde kookboek en het lintje van de boekhandel voor de beste geïllustreerde nonfictieboeken). De redactie van de site zal worden verzorgd door foodjournalist Jacinta Bokma.

De presentatie vindt plaats in DOK Delft in het kader van het Studium Generale van de TU Delft en de Collegerama lezingen.

De lezing start om 20.00 uur in DOK, Vesteplein 100, Delft. De toegang is gratis. Omdat het aantal plaatsen beperkt is, is aanmelden via bittman@devegetarier.nl aanbevolen (maar niet verplicht).

Na afloop van de lezingen is er gelegenheid tot het stellen van vragen en het laten signeren van boeken. De set van de Dunne plus de Dikke Vegetariër is na afloop van de lezing te koop voor de introductieprijs van 55,= (normale prijs 69,90)

Heaven of Delight





Heaven of Delight