Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid


10 jun 2009

Gezamenlijke aanpak hennepteelt in Albrandswaard en Ridderkerk

Albrandswaard en Ridderkerk gaan over tot een gezamenlijk aanpak van de hennepteelt. Op donderdag 11 juni ondertekenen de burgemeesters van beide gemeenten, samen met de directeuren van de gemeentebelastingen Rotterdam en de Rotterdamse dS+V (voorheen dienst Stedebouw en Volkshuisvesting) het `Convenant Bestuurlijke Aanpak Hennepteelt'.

In de Rotterdamse regio is de afgelopen jaren het aantal hennepkwekerijen toegenomen. De gemeente Rotterdam heeft een interdisciplinaire samenwerking tussen Eneco, politie, Roteb en gemeente afdelingen opgezet om de aanpak van deze kwekerijen gestructureerd en doelmatig te laten verlopen. Deze samenwerking is succesvol gebleken en daarom sluiten ook Ridderkerk en Albrandswaard aan bij de bestuursrechtelijke aanpak van Rotterdam.

De aanpak bestaat uit een intensieve samenwerking en informatie-uitwisseling tussen de partners. Ook krijgt de gemeente de beschikking over een team dat de ontmantelingen uitvoert. Doel is het verwijderen van illegale hennepkwekerijen uit de gemeente, het beëindigen van gevaarlijke en overlastgevende situaties en het voorkomen en bestrijden van criminele activiteiten.