Gemeente Alkmaar


Bewoners Schermereiland openen kaasmarkt

Alkmaar, 10 juni 2009

---

Vrijdag 12 juni om 10.00 uur openen bewoners van het Schermereiland/Rooie Dorp de kaasmarkt met het luiden van de bel. De dames Tineke Vedder, Anneke Hogendijk en Magda Jongejan verrichten de opening ter gelegenheid van de afronding van de herstructurering van het Schermereiland/Rooie Dorp.

Ontvangst in het stadhuis
Het gemeentebestuur ontvangt de delegatie van het Schermereiland voorafgaand aan de markt in het stadhuis. Aansluitend gaat het gezelschap naar het Waagplein waar de delegatie van het Schermereiland om precies 10.00 uur de kaasmarkt opent. Vervolgens krijgt de delegatie een rondleiding over de kaasmarkt.

Elke vrijdagochtend kaasmarkt
Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse Kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken zo'n honderdduizend mensen dit kleurrijke evenement. De Kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en is goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt wordt dit jaar gehouden tot en met 4 september elke vrijdagochtend van 10.00 tot 12.30 uur op het Waagplein in Alkmaar.

10 juni 2009