Gemeente Soest

.

Nieuw kleed- en clubgebouw voor voetbalvereniging het Vliegdorp

12 juni

De gemeente Soest heeft een krediet van ruim 1,6 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de nieuwe kleed-en clubaccommodatie van voetbalvereniging 't Vliegdorp in Soesterberg.

De voetbalvereniging heeft zich bereid verklaard om 345.000 euro bij te dragen, zodat het totaalbedrag op ca. 2 miljoen euro komt. Daarnaast heeft de vereniging een extra verzoek van 320.000 euro ingediend om de accommodatie energieneutraal te kunnen realiseren.

Dit bedrag van 320.000 euro bestaat uit een subsidieaanvraag van 140.000 euro aan de gemeente Soest, een bedrag van 100.000 euro dat via een subsidie door de provincie zou moeten worden verstrekt en een bedrag van 82.000 euro dat door de vereniging via een groene hypotheek bijeengebracht zou moeten worden. Of de provincie deze subsidie van 100.000 euro wil verstrekken, is op dit moment nog niet zeker.

Bij de eerder opgestelde bouwplannen voor de nieuwe accommodatie is geen rekening gehouden met deze extra kosten. Het college heeft vanwege de bezuinigingstaakstelling besloten om geen extra geld toe te kennen voor de realisering van een energieneutrale accommodatie.

Het college vindt dat met een gemeentelijke investering van ruim 1,6 mln euro er al een aanzienlijk bedrag voor de nieuwe accommodatie beschikbaar is gesteld. Bovendien is het huidige ontwerp al energiearm met veel energiebesparende maatregelen, zoals zonnecollectoren.

Door het collegebesluit komt de bouw van de nieuwe accommodatie dichtbij. Inmiddels is de eerste fase van de bouwvergunning afgerond. De definitieve bouwaanvraag moet nu ingediend worden bij de gemeente Zeist, omdat het nieuwe clubgebouw op haar grondgebied komt te staan. Het streven is om dit najaar nog met de bouw te kunnen beginnen.