Politie Groningen

Vrijdag 12 juni 2009

Provincie Groningen, 12-06-2009

Groningen: fietser onder invloed

De politie heeft donderdagavond een 34-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De fietser stuitte op het Schuitendiep op een alcoholcontrole. Een blaastest wees uit dat hij te veel alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte 1,3 promille alcohol in zijn bloed had. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: automobilist aangehouden

De politie heeft donderdagavond in de Molukkenstraat een 30-jarige man uit Groningen aangehouden. Politieagenten zagen de Stadjer in zijn auto rijden, terwijl hij de autogordel niet droeg. Tijdens de controle bleek dat de man geen geldig rijbewijs had. Ook moest zijn auto buiten gebruik worden gesteld op grond van een vonnis. Hierop gooide de verdachte zijn autosleutels demonstratief op de grond. Toen hij de sleutels weer opraapte, gaf de man één van de agenten een schouderduw. Hierop werd de verdachte aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij mocht met drie bekeuringen op zak (geen rijbewijs, geen verzekering auto en geen gordel) het politiebureau verlaten.

Groningen: fietser mishandeld na opmerking over rommel

Een 50-jarige fietser uit Groningen heeft donderdagnacht aangifte gedaan van mishandeling. De man fietste door de Kleine Raamstraat toen hij door twee onbekende mannen werd belaagd. De Stadjer had het tweetal aangesproken op het feit dat zij rommel op straat hadden gegooid. Eén van de verdachten achtervolgde het slachtoffer op zijn fiets en de ander ging er rennend achteraan. De politie doet onderzoek.

Groningen: portier mishandeld

Een 35-jarige portier heeft donderdagnacht aangifte gedaan van mishandeling. De portier had een groepje jongeren uit een horecapand gezet. Eén van de mannen gaf aan dat hij een halsketting was kwijtgeraakt. De vier mannen mochten nog even naar binnen om te kijken of ze het vermiste goed konden vinden. Eenmaal binnen zorgden ze toch weer voor stampij. Toen de portier het viertal wilde verwijderen, sloeg één van de mannen de portier in het gezicht. Een 26-jarige man uit Meppel werd even later in de Gelkingestraat aangehouden. Hij werd voor verhoor ingesloten.

Groningen: winkeldief na vluchtpoging aangehouden

Agenten hebben donderdagavond in de Oosterstraat een 43-jarige winkeldief uit Arnhem aangehouden. Het viel agenten op dat de man wel een heel stijve plastictas bij zich droeg. De dienders hadden hierdoor het vermoeden dat het om een geprepareerde tas ging. Met zijn tas liep de verdachte een drogisterij binnen. Hij verliet even later met een nog vollere tas en zonder te betalen de winkel. De man werd in het Hoogstraatje gecontroleerd. Hij ging er echter vandoor, maar konden de agenten hem achterhalen en met moeite onder bedwang houden. De spullen in de tas bleken allemaal gestolen. De totale waarde bedroeg honderden euros. De verdachte is in de cel gezet.

Grootegast: huiselijk geweld

De politie heeft donderdagavond twee inwoners van Grootegast aangehouden voor huiselijk geweld. De 63-jarige man en zijn 58-jarige partner hadden in een woning hevige ruzie gekregen. De ruzie liep zo ver op dat de 58-jarige vrouw een scherp voorwerp pakte en daarmee de man verwondde. Hij zou de vrouw hebben aangevallen. Het tweetal is aangehouden. De man moest zich eerst laten behandelen in het ziekenhuis.

Groningen: man gooit ruit in

Een 20-jarige inwoner van Groningen heeft donderdagnacht een ruit ingegooid van een horecagelegenheid aan het Martinikerkhof. Een medewerker van het bedrijf merkte de vernieling op en informeerde de politie. Iets later kreeg de politie een melding dat een gewonde man zich had gemeld bij het ziekenhuis. Toen agenten met hem spraken, verklaarde hij het raam met zijn vuist te hebben vernield. De Groninger was boos geworden en hij moest volgens eigen zeggen zijn agressie kwijt. De schadeafhandeling wordt onderling geregeld.

Stadskanaal: man ernstig gewond na val

Een 62-jarige inwoner van Stadskanaal is donderdagavond ernstig gewond geraakt bij een val op de Hoofdkade in zijn woonplaats. De man wilde zijn fiets losmaken van een boom toen hij door onbekende oorzaak zijn evenwicht verloor. De man viel achterover in een gat naast de brug. Het traumateam heeft zich over het slachtoffer ontfermd. De Kanaalster is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht.

Hoogezand: verkeerscontrole

De politie heeft donderdagmorgen en -middag op verschillende plekken in Hoogezand verkeerscontroles gehouden. Gedurende de dag werd gekeken naar het gebruik van de veiligheidsgordel, mobiel bellen en snelheid. In totaal kregen 35 automobilisten een bekeuring omdat ze geen gordel droegen en zeven personen kregen een print voor bellen in de auto zonder carkit. Op de Vosholen controleerde de politie voornamelijk op snelheid. Op de weg binnen de bebouwde komt geldt een maximum snelheid van 50 km/u. Van de 1985 gecontroleerde voertuigen, reden er 353 boven de toegestane snelheid. Een persoon reed 93 km/u over de Vosholen.

Leek/Marum/Grootegast: aanhouding bij alcoholcontroles

De politie heeft donderdagavond in de gemeenten Leek, Marum en Grootegast alcoholcontroles gehouden. In totaal werden ruim duizend blaastesten afgenomen. Een 21-jarige automobilist uit Doezum bleek onder invloed van alcohol. De beginnende bestuurder werd bij zijn woning aangehouden en had ruim 0,9 promille alcohol in zijn bloed. Omdat dit bijna vijf keer de toegestane hoeveelheid is, heeft de politie zijn rijbewijs in beslag genomen.