Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 10.45 uur

Utrecht, 12-06-2009

Nepwapens aangetroffen

AMERSFOORT De politie heeft op 11 juni in een woning in Amersfoort nepwapens aangetroffen. De recherche had informatie gekregen dat hier mogelijk nepwapens aanwezig waren.

Inderdaad bleek een 15-jarige Amersfoorter de wapens via internet te hebben gekocht. Het ging om drie replicageweren en een neppistool. Later werd nog een tweede neppistool aangetroffen in een postpakket. Dit nepwapen had de jongen recentelijk verkocht en die ochtend op de post gedaan. Alle nepwapens zijn in beslag genomen. Proces-verbaal wordt tegen de jongen opgemaakt.

Helingactie en scootercontrole

AMERSFOORT Tijdens een gecombineerde actie gericht op heling van fietsen en een scootercontrole werden op 11 juni in de middag en avond op diverse locaties in de stad fietsers en scooterrijders gecontroleerd. In totaal werden 13 gestolen/geheelde fietsen aangetroffen en in beslag genomen. In totaal werden zeven verdachten gehoord.

Verder werden 72 scooters gecontroleerd waarbij 55 bekeuringen werden geschreven voor te hoog vermogen, te veel geluid, niet tonen juiste papieren en technische gebreken. Drie uitlaten werden gedemonteerd.

Aanhouding voor diefstal

HOOGLAND De politie heeft op 11 juni rond 22.20 uur op de Zandkamp drie Amersfoorters van 17 en 18 jaar aangehouden op verdenking van diefstal van een luchtfilter van een bromfiets. Tijdens toezicht op straat werden de agenten door de melder aangesproken dat hij het trio op heterdaad had betrapt bij de diefstal. Hij had twee van hen staande kunnen houden, de derde verdachte voegde zich later bij het gezelschap. De drie jongens bekende de diefstal en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. Voor nader onderzoek zijn de scooters van de jongens in beslag genomen.