Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 10.50 uur

Utrecht, 12-06-2009

Man rijdt op toezichthouder in

UTRECHT De politie heeft donderdagmiddag een man aangehouden omdat hij met zijn auto op een toezichthouder was ingereden.

Rond 18.40 uur kreeg de politie via 1-1-2 een melding dat een automobilist op de kruising van de Beneluxlaan met de Admiraal Helfrichlaan was ingereden op een medewerker van de afdeling Toezicht en Handhaving. De man kon, tijdens het oversteken, nog net op tijd voorkomen dat hij op zijn fiets werd aangereden. Verschillende politie-eenheden zochten, aan de hand van het opgegeven kenteken, in de omgeving. Door een getuige werd de auto op de Van Zeistweg gezien en doorgegeven aan de politie. Even later zagen agenten de bestuurder met hoge snelheid over de Marshalllaan rijden en vervolgens zijn auto in een parkeervak aan de Churchilllaan parkeren.

Bij het zien van de politie zette de verdachte het op een lopen. Na een korte achtervolging werd de 21-jarige bestuurder uit Utrecht aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Tijdens de fouillering bleek dat de Utrechter ook in het bezit was van een zakje met verdovende middelen.

Hennepkwekerij aangetroffen

UTRECHT In een huis aan de Waalstraat heeft de politie donderdagmiddag een hennepkwekerij aangetroffen.

Een getuige belde naar de politie omdat het vermoeden bestond dat er sprake was van een hennepkwekerij in een huis aan de Waalstraat. Ter plaatse werd de woning door de 47-jarige eigenaar geopend. Binnen werd in twee vertrekken een hennepkwekerij aangetroffen. In totaal werden 250 planten en de complete apparatuur in beslag genomen. De 47-jarige Utrechter werd aangehouden en voor verhoor meegenomen.

Aangehouden voor heling

UTRECHT Donderdagmiddag heeft de politie en man aangehouden omdat hij via het internet gestolen goederen te koop aanbood.

Een getuige informeerde de politie omdat zij zag dat op het internet haar gestolen navigatiesysteem te koop werd aangeboden. In overleg met het Openbaar Ministerie werd besloten de verkoper uit te nodigen en samen met de politie de man te ontmoeten. Omstreeks 12.05 uur kwam de verdachte naar een afgesproken locatie in De Meern. Het slachtoffer bekeek het navigatiesysteem. Aan de hand van serienummers werd duidelijk dat het om haar navigatiesysteem ging. De politie greep in en hield de 24-jarige verkoper uit Houten aan voor heling.

In de auto van de verdachte troffen agenten nog een aantal gestolen navigatiesystemen aan. Ook werden er diverse digitale cameras in beslag genomen. Omdat het vermoeden bestond dat de man zich op grote schaal bezig hield met heling, werd besloten op twee locaties in Houten huiszoeking te verrichten. Op de Snoeksloot werd voor de woning een bus aangetroffen die vol lag met computers en computeronderdelen. Op de Wanveld werd nog een aantal navigatiesystemen aangetroffen die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. De politie zal alle aangetroffen goederen onderzoeken.