KNHS


Gouden KNHS-speld voor Bert van Wanrooij
12 juni 2009
Gouden Speld Bert van Wanrooij

ERMELO (KNHS) - Op donderdagavond 11 juni werd in informele kring door het bestuur van de KNHS en de leden van het managementteam van de KNHS in restaurant de Klepperman in Hoevelaken afscheid genomen van drs. Bert van Wanrooij. Van Wanrooij heeft vanaf de oprichting van de KNHS deel uitgemaakt van het bestuur, met topsport in zijn portefeuille. Voor zijn grote inzet ontving Van Wanrooij de gouden KNHS speld.

John Bierling, directeur van de KNHS, roemde de constructieve samenwerking tussen Bert van Wanrooij en allen die bij de KNHS werkzaam zijn en met topsport te maken hebben. "Ik heb Bert leren kennen als een betrokken mens, met een open oog voor toekomstige ontwikkelingen", aldus Bierling, die na deze lovende woorden Van Wanrooij een kist mooie wijn overhandigde. Voorzitter Martien van den Heuvel kenschetste in zijn speech Van Wanrooij als één van de weinigen in hippisch Nederland die valt onder alle drie de facetten van de Sectorraad Paarden: sport, fokkerij en hippisch bedrijfsleven. "Vanuit die brede achtergrond had Bert altijd een goed gefundeerde visie, omdat deze gebaseerd was op eigen waarnemingen en ervaringen. Vanuit die positie, met de voeten in de modder staand, heeft Bert op voortreffelijke wijze een zeer waardevolle bijdrage geleverd aan het ontwikkelen van een topsportklimaat binnen de KNHS. Dat beleid heeft onmiskenbaar een bijdrage geleverd aan de successen van de hippische sporters in diverse disciplines op europees en mondiaal niveau", aldus Van den Heuvel, die ook even stilstond bij de belangrijke rol die Van Wanrooij heeft gespeeld bij de totstandkoming van het Rabo Talentenplan, dat door de KNHS nu als een rode draad in het topsportbeleid wordt gezien.

Als waardering voor het vele werk dat Bert van Wanrooij heeft verricht werd hem door Van den Heuvel de gouden KNHS speld op de revers gespeld. In zijn dankwoord benadrukte Van Wanrooij het bestuurswerk met heel veel plezier te hebben gedaan en uit de successen van de Nederlandse hippische sporters veel voldoening te hebben geput. "Wij, mijn vrouw Ans en ik, hebben vaak ons privé leven zo gepland dat het samenvielen met belangrijke hippische kampioenschappen. Daar hebben we veel plezier aan beleefd. Vooral de directe contacten met allen die bij Nederlandse teams betrokken waren heb ik als bijzonder prettig en inspirerend ervaren. Ik kijk met heel veel plezier en voldoening terug op deze voor mij belangrijke bestuurlijke periode in mijn leven", aldus Bert van Wanrooij.