FloraHolland


Bedrijfsbrandweer FloraHolland Bleiswijk opent deuren

BLEISWIJK (12 juni) - Op 10 juni heeft de bedrijfsbrandweer van FloraHolland Bleiswijk, in samenwerking met de plaatselijke brandweer, haar deuren voor het publiek geopend. Tijdens de open dag kregen geĂŻnteresseerde aspirant brandweerlieden uitgebreide informatie over de brandweertaken en konden zij nader kennismaken met het materieel door zelf de brandslang ter hand te nemen. Doel van de open dag was om gezonde mannen en vrouwen te interesseren voor een baan als brandweerman of vrouw binnen het bedrijfskorps.

FloraHolland beschikt over omvangrijke hallen waar dagelijks veel eigen personeel en klanten zich begeven. (Brand)veiligheid staat bij FloraHolland hoog in het vaandel. FloraHolland Bleiswijk beschikt over een eigen Brandweer met vrijwilligers die bij calamiteiten kan optreden. Om de vaardigheden bij te houden gaan de bedrijfsbrandweerlieden met regelmaat op cursus. Om de veertien dagen oefent de bedrijfsbrandweer de vaardigheden in de praktijk. FloraHolland werkt continu aan een optimale hulpverleningsorganisatie om zo de risico's voor medewerkers, gebruikers van het veilingterrein en de omgeving zo laag mogelijk te houden.

Voor het uitoefenen van de taak beschikt de bedrijfsbrandweer van FloraHolland Bleiswijk over een Mercedes SIV (Snel Interventie Voertuig). Dit blusvoertuig is speciaal ontworpen voor FloraHolland en is voorzien van One Seven, een schuimblusmiddel dat geschikt is voor het bestrijden van alle vormen van branden. One Seven is met name geschikt om makkelijk brandbare producten, zoals veilingfusten, te blussen. De bedrijfsbrandweer heeft bovendien de beschikking over een motorspuit op een aanhanger, waarmee vanaf open water kan worden geblust.