Gemeente Bussum

Nieuwe PC Regeling voor minima

De gemeente introduceert in september een nieuwe PC-regeling 2009, waarbij ouders met een inkomen tot 115 procent van het geldend minimuminkomen ten behoeve van hun schoolgaande kinderen in de leeftijd van circa 9 tot 18 jaar een computer kunnen aanschaffen.

Op die manier wordt voorkomen dat kinderen al tijdens hun schooltijd een achterstand oplopen op het gebied van onderwijs of op sociaal gebied. Binnen het onderwijs wordt er steeds meer van uitgegaan dat kinderen thuis de beschikking hebben over een PC

De bestaande regeling voor bijzondere bijstand voorzag niet in een vergoeding voor de aanschaf van een PC. Binnen de huidige schoolkostenregeling kon men wel een tegemoetkoming krijgen in de kosten van een PC, maar dan voor maximaal 220 euro per kind. Dat bedrag is niet toereikend voor de aanschaf van een computer. In de nieuwe regeling wordt een budget beschikbaar gesteld van maximaal 700 euro. Van dit budget kan een PC, inclusief printer worden aangeschaft.

Het budget wordt beschikbaar gesteld per huishouden, niet per kind. Een huishouden mag eenmaal per vijf jaar een budget aanvragen. Het geld wordt op aanvraag toegekend en uitbetaalt nadat een nota is ingeleverd. Dat kan ook een pro-forma zijn, op naam gesteld.

De gemeenteraad neemt op 2 juli een besluit over de nieuwe PC regeling. Deze werd in de raadscommissie welzijn van 9 juni positief ontvangen.