Gemeente Hellevoetsluis


Blij met horeca-politiekluis

Vier uitgaansgelegenheden in de Kerkstraat van Hellevoetsluis hebben donderdag 11 juni een horeca-politiekluis in ontvangst genomen. De Skihut, Overboard, Stars en 't Barbiertje nemen met de kluis een volgende stap in de uitvoering van het afgesloten horecaconvenant om de veiligheid in het uitgaansgebied van Hellevoetsluis te verbeteren.

Kluis
De kluizen worden bij de deur geplaatst. Hierin kunnen door de portiers aangetroffen wapens of kleine hoeveelheden drugs, die zij bij het fouilleren aantreffen, worden gedeponeerd. Indien de bezoeker de spullen niet afstaat, komt hij er niet in. Bij buitensporige wapens of grotere hoeveelheden drugs wordt de politie ingeschakeld. De bezoeker krijgt de afgestane goederen niet terug. Alleen de politie beschikt over een sleutel om de kluis periodiek te legen. Burgemeester Kleijwegt is blij met deze vorm van vergroten van de veiligheid in het uitgaansleven. "Er gaat ook een preventieve werking vanuit. Stappers weten dat er zo'n kluis hangt en laten die spullen thuis of gaan niet naar die gelegenheden. En de mensen binnen weten dat het daar veilig is."
Plaatsvervangend districtschef van De Eilanden, Sharif Abdoel Wahid, is eveneens blij met de samenwerking tussen horeca, gemeente en politie. "Met maatregelen als deze hebben we als politie niet het gevoel dat we er alleen voor staan in de handhaving."

Maatregelen
In het horecaconvenant staan meer maatregelen om het uitgaan in Hellevoetsluis veiliger te maken. Zo is al eerder de sluitingstijd van 2.00 uur ingevoerd. De gelegenheid hoeft dan nog lang niet dicht, maar er mogen geen nieuwe gasten meer naar binnen. De echte sluitingstijd is op 5.00 uur vastgesteld, zodat het uitgaanspubliek geleidelijker naar huis gaat. Andere maatregelen zijn cameratoezicht en calamiteitenverlichting in de Kerkstraat.

Fotobijschrift: Burgemeester Kleijwegt overhandigt onder toeziend oog van plaatsvervangend districtschef Sharif Abdoel Wahid een kluis aan Sylvia Visser van 't Barbiertje.

06/12/2009