Landschap Noord-Holland

Persbericht

Heiloo, 4 juni 2009

Gezinsexcursie in de vroege avond door natuurgebied Mariëndal

Als de geluiden van de dag wat zijn afgenomen en de rust langzaam terugkeert, is het een aanrader om het nieuwe Mariëndal bij Den Helder in te gaan. De eerste orchideeën staan in bloei en ook de vogels laten zich 's avonds horen en zien. Heeft u vogelsoorten als de groenpootruiter en het witgatje weleens gezien?

Deze afwisselende excursie is gezien de beperkte grootte van dit gebied en de starttijd, een aanrader voor kinderen vanaf ca. 6 jaar. Misschien wordt dit wel een onvergetelijke kennismaking met de natuur voor uw kind. Een gids van Landschap Noord-Holland maakt er een leuke excursie van, dus we hopen van harte dat u erbij kunt zijn op vrijdag 12 juni van 19.00 tot ca. 21.30 uur.

Aanmelden is noodzakelijk en kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, tel. 088 - 0064455. De kosten bedragen ¤ 5,50, Beschermers betalen ¤ 3,50 en kinderen tot 12 jaar ¤ 2,50. Wij raden u aan watervast schoeisel te dragen en een verrekijker mee te nemen. We verzamelen aan de Jan Verfailleweg op de parkeerplaats van restaurant Duinoord te Den Helder.

Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer.nl. Landschap Noord-Holland is één van de 12 Landschappen.