Gemeente Leeuwarden

Persuitnodiging: Krachtmarkt in Krachtwijk Heechterp-Schieringen

Vrijdagmiddag 12 juni wordt een bijzondere Krachtmarkt georganiseerd in de wijk Heechterp-Schieringen in Leeuwarden.

Werk op maat voor bewoner Krachtwijk!

Onderdeel van de Krachtmarkt is een banenmarkt, opgezet in nauwe samenwerking met frontlijnteam, UWV WERKbedrijf, gemeente Leeuwarden, Bureau Zelfstandigen, Vrijwilligerswerk, Friesland College, welzijnsorganisaties en re-integratiebedrijven. Er worden vacatures aangeboden en men kan terplekke solliciteren.

Als een reguliere baan niet direct mogelijk is, wordt ook gekeken naar andere werkzaamheden die de opstap naar werk mogelijk maakt. Denk hierbij aan leertrajecten en aan werkzaamheden in de wijk voor de wijk. Ook hiervoor kunnen bewoners zich op de markt opgeven.

Het ondernemerschap krijgt ook een impuls in de wijk. In september start het project 'Kansrijk Ondernemen'. Alle bewoners in de wijk worden hiervoor aangeschreven om een kans te pakken om ondernemer te worden. Op de markt kunnen mensen info krijgen over dit project en zich aanmelden.

Werk & sociale cohesie in de Prachtwijk!

Het 'Wijkcomité Schieringen' heeft een braderie georganiseerd voor en door de bewoners van de wijk met een diversiteit aan producten. Om het geheel nog aantrekkelijker te maken zijn er naast de banenmarkt en de braderie feestelijke activiteiten, muziek, kinderdisco, een braderie, een kindervrijmarkt et cetera. Hierbij staan de bewoners en diverse organisaties in de wijk centraal. Het motto hierbij is: samenwerken, ontmoeten, kennismaken en inburgeren.

Om 15.15 uur zal wethouder Roel Sluiter (Grotestedenbeleid) 90 vlaggen ophangen boven de Krachtmarkt. Ze zijn gemaakt door leerlingen van de Plataanschool en staan symbool voor de 90 verschillende culturen in de wijk die elkaar gaan ontmoeten. Hiermee wordt de nadruk gelegd op de kansen en de positieve vorm van samenleven in deze multiculturele wijk.

Om 17:00 uur brengt Lutz Jacobi (PvdA)een bezoek aan de wijk. Zij heeft als 2e kamerlid deze prachtwijk geadopteerd.