Ingezonden persbericht


CommVault en Dell lanceren eerste geïntegreerde datamanagementoplossing met ingebouwde block-level-deduplicatie

Utrecht, 12 juni 2009 â¤* CommVault en Dell hebben hun wereldwijde OEM-partnership uitgebreid met de lancering van de Dell PowerVault DL2000. Deze oplossing is uitgerust met de CommVault Simpana 8-software. De Dell PowerVault DL2000 biedt kleine en middelgrote bedrijven tal van voordelen. Deze op disk gebaseerde opslagoplossing voorziet in ingebouwde block-level-deduplicatie en vereenvoudigd beheer van gevirtualiseerde omgevingen. Dat zorgt voor meer operationele efficiency en kostenbesparingen. De oplossing is inzetbaar in zowel datacenters als

bij bedrijven.

Met de Dell PowerVault DL2000 kunnen organisaties hun opslaggerelateerde kosten tot wel veertig procent reduceren. Dat is mogelijk doordat de oplossing de complexiteit bij het beschermen en beheren van data op disk en tape vermindert. Gebruikers profiteren optimaal van de holistische benadering van CommVault op het gebied van datamanagement. Deze omvat back-up, recovery, deduplicatie, archivering, replicatie en virtual server-bescherming op een gemeenschappelijk platform met een centrale beheerinterface.

De Dell PowerVault DL2000 en de CommVault Simpana 8-software breiden block-level-deduplicatie uit naar opgeslagen en gearchiveerde bestanden op disk en tape. Dat leidt tot een zeer hoge datareductie. Organisaties kunnen daardoor tot vijftig procent besparen op de kosten van aparte deduplicatie-appliances. De oplossing voorziet in naadloze integratie van back-up- en archiefdeduplicatie. Daardoor is een WAN efficiënter inzetbaar bij disaster recovery in vergelijking met aparte appliances. Dankzij nieuwe iSCSI-targetondersteuning is integratie mogelijk met VMware Consolidated Backup. Daardoor belast verkeer van Dell EquallLogic iSCSI virtual server-back-up het bedrijfsnetwerk niet.

De deduplicatieratio's tot 20:1 stellen organisaties in staat om meer data op minder disks op te slaan. De gecomprimeerde, gededupliceerde gegevens zijn transparant te migreren naar andere opslagmiddelen. Deduplicatie met tape kan de omvang van bestanden die lang bewaard (moeten) blijven, tot wel negentig procent reduceren.

De oplossing voorziet verder in zeer snelle, op disk gebaseerde back-up en recovery en is snel inzetbaar. Door de First-Time Boot Utility is de Dell PowerVault DL2000 binnen dertig minuten operationeel. Het systeem is in staat om tijdens een back-up bijna 1,5 terabyte aan data per uur te dedupliceren. De oplossing is op te schalen tot 144 terabyte aan diskruimte.

De Singular Information Management-benadering van CommVault zorgt voor een vereenvoudigd back-up- en recovery-proces. Mkb-ondernemingen kunnen desgewenst probleemloos extra modules voor bijvoorbeeld archivering, replicatie, resource-management en search/discovery toevoegen. De Dell PowerVault DL2000 biedt een enkelvoudige beheerconsole die een geconsolideerd overzicht levert van alle data.

'Met deze aankondiging versterken Dell en CommVault hun jarenlange partnership. Die samenwerking is gericht op het verlagen van kosten en drempels voor bedrijven van elke omvang', zegt Dave West, vicepresident Marketing en Business Development van Commvault. 'De 'alles-in-een' Dell PowerVault DL2000 met CommVault-software helpt bedrijven efficiencywinst te boeken en biedt meer controle over de storagekosten op alle niveaus.'

####

Over CommVault

Beter en effectiever invulling geven aan de huidige en toekomstige behoeften op het vlak van datamanagement. Dat is de visie van CommVault. Dit blijkt uit de Singular Information Management-oplossingen voor krachtige databescherming, universele beschikbaarheid en vereenvoudigd beheer van data in complexe opslagomgevingen. De unieke single-platform-architectuur van CommVault biedt organisaties ongekende controle over de kosten en risico's die met de datagroei gepaard gaan. De softwareoplossingen van CommVault werken op alle niveaus naadloos samen. Hierbij gebruiken de oplossingen dezelfde code en één gemeenschappelijke functieset. Dat resulteert in ongekend krachtige en geavanceerde oplossingen op het vlak van databescherming, archivering, replicatie, zoekmethodes en resource management. Elke dag opnieuw ervaren organisaties de ongeëvenaarde efficiency, performance, betrouwbaarheid en controle die alleen CommVault levert. CommVault heeft zijn hoofdkantoor in het Amerikaanse Oceanport, New Jersey. Meer informatie vindt u op www.commvault.com.