Ingezonden persbericht


GESLAAGDE 6e EDITIE XL KUNSTMANIFESTATIE

De zesde editie van de XL kunstmanifestatie werd 1e pinksterdag afgesloten met een spetterend optreden van de Amsterdam-Zwolle connection. Voorafgaand speelde Andre Manuel met zijn Ketterse Fanfare , een goed gevulde theaterzaal zag dat de tukker en zijn band zichtbaar genoten van het optreden. Manuel; 'een mooi oprecht geïnteresseerd publiek hier in een erg relaxte omgeving'.

In totaal bood de kunstmanifestatie dit jaar meer dan 80 voorstellingen , waaronder 37 films. Het aanbod omvatte verder locatietheater, muziekoptredens, cabaret en vertel voorstellingen. Andere activiteiten die werden aangeboden waren de FlevoBandBattle, een popwedstrijd voor aankomende Flevolandse muzikanten ,het XL Open Podium, workshops, kinderactiviteiten en lezingen.Met een groeiend aantal repeaters onder de bezoekers en eenstijging van de aantallen zien we een gezonde basis om toe te werken naar de 7e editie van het festival, deze zal plaatsvinden van 14 t/m 24 mei 2010.

We houden u op de hoogte!

28e EDITIE FESTIVAL SUNSATION

Zaterdagmorgen 20 juni 05.00-09.00 uur

Naast de XL Kunstmanifestatie doet XL De Ateliers ook de productie en programmering van Festival Sunsation. Dit festival ooit begonnen als een poëtische viering van de zomerzonnewende, is uitgegroeid tot een multidisciplinair festival. Op zaterdag 20 juni bij zonsopkomst zie, hoor en beleef je een ode aan poëzie, muziek, theater en beeldende kunst.

Het festival vindt plaats in het landschapskunstwerk 'Observatorium' van Robert Morris, gelegen in het weidse polderlandschap nabij Lelystad. Vrijdagnacht voorafgaand aan het festival kan er gratis gekampeerd worden op het terrein.

Meer informatie en het volledige programma van festival Sunsation is te vinden via www.festivalsunsation.nl

NIEUWE DICHTBUNDEL 'DE DYNAMIEK'

Met gedichten van oa. Simon Vinkenoog, Tonnus Oosterhoff en Mark Boog Sinds 1997 wordt jaarlijks een dichtbundel uitgegeven. In deze bundel zijn werken opgenomen van optredende artiesten. Dit jaar onder meer met gedichten van Simon Vinkenoog, Mark Boog, Tonnus Oosterhoff, Anneke Claus en Maurice Buehler.

De bundel is te verkrijgen gedurende Festival Sunsation, daarna bij boekhandel Plantage in Lelystad en boekhandel Voster in Dronten. Ook is de bundel via mail te bestellen, stuur hiervoor een email naar info@xldeateliers.nl. De bundel kost e 7,50 (excl. verzendkosten).