Gemeente De Wolden

Zuidwolde, 12 juni 2009








Persbericht

College De Wolden laat commissaris van de Koningin kennismaken met gemeente

De commissaris van de Koningin Jacques Tichelaar, heeft in het kader van zijn kennismakingsronde langs de Drentse gemeenten, een bezoek gebracht aan het dagelijks gemeentebestuur van De Wolden. Burgemeester en wethouders hebben de heer Tichelaar geïnformeerd over de door de raad vastgestelde Toekomstvisie Actief en Betrokken, en de wijze waarop het college omgaat met het uitvoeren van de visie. Daarnaast zijn enkele op handen zijnde en lopende projecten toegelicht. Bij sommige daarvan, zoals de nieuwe aansluiting van Zuidwolde op de N48, de bouw van brede scholen in de Wijk en Ruinerwold en de herontwikkeling van de voormalige camping Ekelenberg in Zuidwolde is ook sprake van betrokkenheid van de provincie.

Het gezelschap heeft enkele bedrijven bezocht die ervoor zorgen dat De Wolden op de kaart komt met gemeentelijke speerpunten zoals zorg, welness en dienstverlening. Het vervoer tussen de te bezoeken locaties vond plaats met een paardenkoets, voortgetrokken door vier paarden. Deze koets is eigendom van de heer Bert Reinders uit Ruinerwold. Voor dit vervoermiddel is gekozen, omdat De Wolden zich profileert als paardengemeente. Een van de vele paardenevenementen is bijvoorbeeld de jaarlijkse koetsendag.

Allereerst werd er een bezoek gebracht aan de vernieuwde zorginstelling het Tonckenshuis. De commissaris heeft daar gesproken met de bewoners en medewerkers. Na dit bezoek ging het gezelschap naar Thermen Holiday. Hierna ging men naar de Buitenherberg Ter Linde voor een rondetafelgesprek over onder meer de economie op het platteland en de vitaliteit van en leefbaarheid ervan. Ook onderwerpen als centrumontwikkelingen in Ruinen en het landschappelijk bouwen in Koekange kwamen ter sprake. De commissaris gaf aan onder de indruk te zijn van de kwaliteitsslag binnen het ondernemersschap en de brede ontwikkeling in de hele gemeente.


////////////////////////////////////////